Skip to content
Politică

SONDAJ Socoteala din Bucureşti nu se potriveşte cu cea din ţară. Cifre uluitoare pentru PNL şi PSD

" "

Socoteala din Bucureşti nu se potriveşte cu cea din ţară. Vedeţi mai jos cifre uluitoare pentru Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Partidul Social Democrat (PSD).

Astfel, dacă, în Capitală, PSD conduce detaşat în topul preferinţelor electoratului în ceea ce priveşte Primăria Generală, la nivel naţional lucrurile stau altfel.

" "
" "

CITIŢI ŞI: SONDAJ: Firea îl învinge detaşat pe Tăriceanu în Bucureşti. Cum stau Băsescu şi Nicuşor Dan

Doar 1,7 puncte procentuale despart PSD de PNL în ceea ce priveşte votul politic (consilii locale şi judeţene) la alegerile locale din vara acestui an, arată Barometrul INSCOP Research, realizat la comanda ziarului ”Adevărul”.

Doar 57,7% dintre români declară că sunt interesaţi de alegerile locale, deşi până la momentul la care vor fi chemaţi la urne au mai rămas mai puţin de două luni de zile. 22,3% dintre respondenţi declară că sunt foarte interesaţi de alegerile locale, iar 35,4% ca sunt interesaţi. În schimb, 19,4% susţin că sunt oarecum interesaţi, 12,6% nu sunt foarte interesaţi, iar 9,9% declară că nu sunt deloc interesaţi de alegerile locale.

Din cei 57,7% din respondenţii care se declară interesaţi de alegerile locale, doar 44,3% exprimă o opţiune de vot, 13,4% fiind nehotărâţi sau alegând să nu răspundă la întrebare.  Astfel, dacă duminica viitoare ar fi chemaţi la urne, 38,4% dintre români ar vota listele PSD pentru consiliile locale şi judeţene, iar 36,7% pe cele ale PNL.

În clasamentul intenţiei de vot pentru consiliile locale şi judeţene urmează PMP cu 5,5%, UDMR cu 5,1%, ALDE cu 4,1%, M10 cu 1,6%, UNPR cu 1,2%, PRM cu 1,2%, PSRO cu 1%, PRU cu 0,7% şi PNŢCD cu 0,6%. 1,9% dintre români ar vota un candidat independent, 1,6% ar alege un alt partid naţional, iar 0,4% optează pentru un partid local sau regional.

Citiţi mai multe AICI.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *