Skip to content
Alegeri

SONDAJ-surpriză! Cine este cel mai îndrăgit lider public din România care ar câştiga alegerile prezidenţiale

Twitter
" "

Primarul Clujului, Emil Boc, conduce în preferinţele românilor, având cea mai mare încredere dintre liderii politici, egalat doar de medicul Raed Arafat. În clasamentul încrederii, publicat de Sociopol pentru luna martie, Raed Arafat și Emil Boc se bucură de încrederea a 27% dintre români.

Cu 26% cotă de încredere, urmează Gabriela Firea și Klaus Iohannis. Ca tendinţă se constată că actualul președinte este constant sub 30%, dar şeful DSU, Raed Arafat, este pentru prima oară sub acest prag de popularitate, fiind perceput de experţi ca un semnal de criză de încredere în autorități.

" "
" "

În schimb, Diana Șoșoacă înregistrează un salt în încredere populară, de la 10% acum câteva luni la 22% în prezent. Conform sondajului, şi fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană se bucură de un nivel de încredere substanţial, de 18 la sută. Actualul premier Florin Cîţu se situează abia pe locul 7, cu un procent de 17% din încrederea românilor, fiind secondat de preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, care ar primi 16% din voturi.

La mare distanţă se află liderul PNL, Ludovic Orban, cu 11 procente, umăr la umăr cu liderul social-democrat Marcel Ciolacu şi cel al USR, Dan Barna.

La coada clasamentului se situează controversatul ministrul USRPLUS al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care este cotat doar cu 10% din preferenţele de vot ale românilor, în eventualitatea unui scrutin prezidenţial.

Sondajul Sociopol a fost realizat în perioadele 12-18 martie şi 19-28 martie 2021, prin metoda CATI.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *