Skip to content
Politică

SONDAJ Tabloul momentului: ce partide pierd procente în ultima lună din an și la ce scor a ajuns AUR. Ștefureac: „Electoratul va taxa populismul/demagogia”

Inquam Photos / Octav Ganea

Directorul INSCOP, Remus Ștefureac, a publicat, pe pagina sa de Facebook, datele celui mai recent sondaj care arată faptul că cele două mari partide de guvernământ, PSD și PNL, au pierdut procente în luna decembrie față de luna anterioară.

Social-democrații au scăzut mai mult decât liberalii, în timp ce USR se află, de asemenea, într-o ușoară scădere. AUR, în schimb, crește cu 2%. Datele din decembrie au fost culese parțial înainte, parțial după momentul Schengen, precizează directorul INSCOP, Remus Ștefureac.

Care a fost intenția de vot în luna decembrie, potrivit datelor INSCOP:

PSD – 31,5%

PNL – 20,2%

AUR – 18,1%

USR – 10,9%

„Cifrele se raportează la toți respondenții care au indicat o opțiune de vot. Sursa: Facebook/Remus Ștefureac „Evolutia in zig-zag a intentiei de vot pentru principalele partide parlamentare in ultimii 2 ani. Oscilatii numeroase pe masura multitudinii de crize suprapuse si succesive. Sinteza acestor evolutii ne arata ca 2023-2024 vor fi ani imprevizibili. De asemenea, coroborand aceste date cu altele mai de profunzime, cred ca la final, electoratul va premia munca serioasa/responsabilitatea si va taxa populismul/demagogia. IMPORTANT: Datele din decembrie au fost culese partial inainte, partial dupa momentul Schengen. Scopul acestui grafic nu este de cauta un eventual impact emotional al unui eveniment anume, ci de a vedea evolutia in timp, tendintele neclare, in zig-zag, ale intentiei de vot in ultimii 2 ani”, a scris directorul INSCOP, Remus Ștefureac.

 

Sursa: Facebook/Remus Ștefureac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *