Skip to content
Politică

SONDAJ Tehnocrații, dezastru la notorietate. Persistă pesimismul

shutterstock.com

Un nou SONDAJ primit, joi, de redacția PSnews.ro, arată cum tehnocrații stau dezastruos la capitolul „Notorietate”. Persistă pesimismul în rândurile respondenților legat de direcția în care merg lucrurile.

Este vorba despre o cercetare realizată de către Avangarde GSC, institutul condus de sociologul Marius Pieleanu. Date privind metodologia puteți găsi în linkul de mai jos.

CITIȚI ȘI: SONDAJ Arafat o depășește pe Kovesi. Surpriza de pe locul secund

Astfel, la întrebarea: „Dupa parerea Dvs., in tara noastra lucrurile merg intr-o directie buna sau intr-o directie gresita?”, 66% dintre subiecți au răspuns: „Directia este gresita”, 26% au apreciat că direcția este bună, în timp ce nehotărâții au constituit 7% (1% dintre paritcipanții la sondaj nu au răspuns).

În schimb, cei nemulțumiți de activitatea guvernului Cioloș s-au cifrat abia la 48%, 33% declarându-se mulțumiți, iar 18% ezitanți.

Oricât de apreciată ar fi activitatea executivului condus de către Dacian Cioloș, miniștrii lui rămân într-o zonă de anonimat. Concret: întrebați fiind dacă știu numele demnitarilor care dețin diverse portofolii, respondenții au putut nominaliza corect miniștrii de la:

  • Sănătate (14%);
  • Apărare (11%);
  • Dezvoltare (8%);
  • Finanțe (6%);
  • Educație (5%);
  • Interne (2%).

În altă ordine de idei: DNA și SRI conduc topul instituțiilor în care cei 900 de respondenți își pun încrederea (55%, respectiv 50%), urmate de SIE (48%) și instanțele de judecată (44%). În schimb, sistemele de educație și de sănătate deschid a doua jumătate a clasamentului (cu 33%, respectiv 29% încredere), în timp ce Parlamentul și partidele politice sunt la pământ, cu 15%, respectiv 12% încredere.

1 comentariu la “SONDAJ Tehnocrații, dezastru la notorietate. Persistă pesimismul

  1. Este vina oamenilor că nu știu cine-i ministru la un minister ori altul, nu a miniștrilor respectivi…. Sondajul arată îndiferența românilor, nu capacitatea miniștrilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *