Skip to content
Politică

Sondaje vs realitate. Renate Weber, despre cum a reușit ALDE să NU intre în PE și ce s-a întâmplat la o secție din Bruxelles

Featured Video Play Icon

Fostul europarlamentar Renate Weber și cea care are cele mai mari șanse să preia conducerea Avocatului Poporului, a fost invitată la Puterea Știrilor, unde a vorbit, printre altele și despre situația de la alegerile europarlamentare.

Amintim că ALDE, deși toate sondajele îl cotau la 10%, nu a reușit să treacă pragul de 5%, motiv pentru care nu va avea niciun reprezentat în noul PE.

„A fost în mare măsură și un vot de protest, al urii, contestatar, pe emoție”

Întrebată cum explică această diferență majoră între sondajele din campanie și rezultatul alegerilor europarlamentare, Renate Weber a susținut că:

Asta vorbește foarte mult despre cum sunt făcute sondajele. Eu o perioadă de timp am avut șansa să lucrez cu insitute de sondare. Este vorba despre cum îți alegi eșantioanele. (…)

A fost în mare măsură și un vot de protest, al urii, contestatar, pe emoție. Inclusiv cu ceea ce s-a întâmplat în străinătate, unde știu clar că în unele locuri era vorba evident de rea voință”, a declarat Renate Weber la Puterea Știrilor.

Fraudă la vot?

Totodată, cel mai probabil viitorul Avocat al Poporului, a povestit cum la o secție de votare din Bruxelles, deși s-au prezentat 1763 de alegători, la final s-au consemnat 5200 de voturi valabil exprimate.

„Unul dintre cele mai incredibile procese verbale provine de la secția de votare din Bruxelles, unde se consemnează că s-au prezentat 1763 și la final, voturi valabil exprimate 5200. De 3 ori mai mult decât numărul celor prezenți”, a declarat Renate Weber la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *