Skip to content
Puterea Știrilor Video

Sondajele ”abuzive” care au intoxicat campania. Remus Ștefureac: Am văzut un sondaj care o dădea pe Firea la 7 procente în față. O absurditate!

psnews.ro
" "

Invitat la ”Puterea Știrilor”, directorul INSCOP Research, Remus Ștefureac, a declarat că înfrângerea Gabrielei Firea de către Nicușor Dan nu este deloc o surpriză. „Din toate scenariile posibile bazate pe măsurători, diferența minimă între Nicușor Dan și Gabriela Firea era de patru procente în favoarea lui Nicușor Dan”, spune Ștefureac.

„Mi se pare absolut normal. Mă așteptam, bineînțeles. Am făcut măsurători în acest sens înainte de alegeri. În toate măsurătorile pe care noi le-am efectuat am avut mai multe scenarii.

" "
" "

Din toate scenariile posibile, bazate pe măsurători, diferența minimă între Nicușor Dan și Gabriela Firea era de patru procente în favoarea lui Nicușor Dan. După numărarea a peste 90% din voturi, văd că se confirmă cele patru procente diferență.

Deci, este o surpriză pentru cine nu a avut date solide și științifice în spate, măsurători solide și foarte calibrate, pentru că cele care s-au bazat exclusiv pe propagandă sau au utilizat date sociologice într-un mod abuziv”, explică directul INSCOP.

Remus Ștefureac se declară „iritat” de sondajele care sunt publicate și care nu se bazează pe date concrete, susținând că astfel de cercetări sunt ”abuzive”.

„Chiar am văzut în ultima săptămână și încep să fiu chiar iritat de, să spunem, atacul, generalizarea, sondajele care nu sunt tocmai în regulă. Sondajele bine făcute sunt în regulă, pe când sondajele abuzive, utilizate abuziv nu sunt în regulă și poate ar trebui să spunem și lucrurilor pe nume.

În ultima săptămână, am văzut un sondaj botezat IRSOP care ieșea cu candidatul PSD cu vreo 7-8 procente în față, ceea ce este o absurditate care nu poate fi explicată altfel decât prin niște.. mă rog, eu nu pot explica, poate o explică cei care au publicat asemenea inepții”, afirmă directorul INSCOP Research.

Sociologul consideră că votul pro-Nicușor Dan nu este o surpriză, pentru că în București ”este un bazin de alegători de aproximativ 55% de centru dreapta, sau chiar mai mare”.

”Am și spus, candidatura lui Traian Băsescu nu poate rupe mai mult de 10 procente și, chiar rupând 10 procente îi rămân lui Nicușor Dan în jur de 45 procente. Iată că scorul său este de 42-43%, deci nu este nicio surpriză”, a conchis Remus Ștefureac.

Remus Ștefureac, directorul INSCOP Research, la ”Puterea Știrilor” cu Marinela Angheluș – Partea 1

Remus Ștefureac a fost invitatul Marinelei Angheluș, la emisiunea ”Puterea Știrilor”. Sociologul a comentat rezultatele alegerilor locale din 27 septembrie.

Publicată de PS News pe Luni, 28 septembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *