Skip to content
Politică

Sondajele ”independente” care-l fac pe Putin favoritul rușilor sunt nerealiste, susține Remus Ștefureac: Și Ceaușescu ar fi avut 99% încredere în primăvara lui 1989

Facebook/Remus Ștefureac

Politologul Remus Ştefureac consideră nerealiste sondajele de opinie conform cărora Vladimir Putin ar beneficia de o creştere a încrederii în rândul ruşilor, întrebându-se retoric cum şi-ar închipui cineva că în Rusia ar putea exista institute independente de sondare a populaţiei.

“Îmi vine sa ma urc pe pereți. E plină presa de stirea ca sondajele “independente” din Rusia arată creșterea încrederii rușilor in Putin. Oameni buni, cum își închipuie cineva ca in vremurile astea in care pana și cuvântul război e interzis, in Rusia pot exista institute independente. Și chiar dacă ar exista, cum își închipuie cineva ca respondenții ruși, vor raspunde la întrebările operatorilor de sondaj in deplina libertate de conștiința, când rusii ceva mai curajoși sunt ridicați de pe străzi cu dube și bastoane doar pentru ca se plimba cu o hârtie albă in mâna”, a scris politologul pe pagina sa de Facebook.

El a făcut o paralelă cu regimul Ceauşescu, când nivelul de încredere s-ar fi ridicat aproape de 100% în cazul unui sondaj de opinie.

Am înnebunit cu totii!!!! Imaginați-va un sondaj de opinie făcut in Romania in primăvara anului 1989, in plină dictatura Ceaușescu. Care credeti ca ar fi fost nivelul de încredere măsurat de un sondaj “independent” in marele Cârmaci. 90%, 95%, 99%? Apropo, la alegerile pentru Marea Adunare Naționala din 1985 s-au prezentat peste 99% din alegători și nu a fost niciun vot nul. Niciunul! Evident, câștigătorii au luat peste 99% din voturi. Alo!!! Alo!!! Alo!!!”, a completat Ştefureac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *