Skip to content
Politică

Sondajul care încinge scena politică: 1 din 3 votanți PSD este de acord cu măsurile anti-COVID luate de Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea

Aproape jumătate dintre români (48%) sunt mulțumiți de măsurile luate de către Guvernul României pentru protejarea populației în pandemie, în timp ce 1 din 5 români sunt foarte nemulțumiți cu privire la acest aspect, potrivit unui sondaj IRES cu privire la impactul COVID – 19 în România.

Într-o proporție de 34%, votanții PSD se declară foarte mulțumiți și destul de mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban pentru protecția populației în pandemie, în vreme ce 55% dintre aceștia se declară foarte nemulțumiți și destul de nemulțumiți.

" "

De cealaltă parte, votanții PNL sunt mulțumiți și destul de mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban într-o proporție de 68% și doar 28% se declară nemulțumiți și destul de nemulțumiți de demersurile Executivului.

Votanții PNL, nemulțumiți de politica economică instituită de Guvern

Totodată, potrivit studiului, puțin peste un sfert (28%) dintre participanții la studiu susțin că sunt foarte și destul de mulțumiți de politica economică a Guvernului de la debutul pandemiei, în timp ce 6 din 10 români spun că sunt nemulțumiți.

Însă, interesant este faptul că 47% dintre votanții PNL sunt nemulțumiți și destul de nemulțumiți de politica economică instituită de Guvern, iar 45% se declară mulțumiți și destul de mulțumiți. Nici votanții USR-PLUS nu sunt deloc mulțumiți de măsurile economice impuse de Executiv. 63% sunt nemulțumiți și destul de nemulțumiți de politica economică instituită de Guvern și doar 36% se declară mulțumiți și destul de mulțumiți.

Situație tranșantă, însă, în rândul votanților PSD. Într-o proporție covârșitoare de 71%, votanții PSD se declară nemulțumiți și destul de nemulțumiți de demersurile Executivului, în vreme ce doar 18% sunt mulțumiți și foarte mulțumiți.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 24-25 iulie, pe un eșantion de 898 de persoane de peste 18 ani și are o marjă de eroare de +/- 3,3%.

 

1 comentariu la “Sondajul care încinge scena politică: 1 din 3 votanți PSD este de acord cu măsurile anti-COVID luate de Guvern

  1. Asa ! Si….are cineva impresia ca dupa NE-cresterile de pensii , salarii bugetare & alocatii, votantii PSD vor vota cu….”labaralii” ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *