Skip to content
Politică

Sondajul IMAS, un rezultat devastator pentru PSD. PNL-ul, pe primul loc?

atitudineseverin.ro

Cel mai mare partid din România, PSD, ar avea parte de un rezultat devastator, conform ultimului sondaj IMAS Romnibus, prilej cu care național-liberalii se clasează pe primul loc.

Mai precis, conform liderului Uniunii Salvați România, Dan Barna, sondajul a fost comandat de formațiunea sa politică. Partidul Social Democrat ar avea parte doar de 28,6% din votul eșantionului, în timp ce USR ar avea 11,2%. Cel mai bine, conform datelor prezentate de Barna, ar sta PNL, cu 29,4%, scrie Agerpres.ro. Pe acest fond, liderul USR a afirmat că „lumea a început să înţeleagă că Liviu Dragnea şi PSD reprezintă o carte necâştigătoare”.

El a menţionat că USR s-a stabilizat, comparativ şi cu luna ianuarie, la 11,4%.

„Asta înseamnă că tot ce am reuşit să facem în luna decembrie la legile justiţiei, toată opoziţia pe care timp de 11-12 luni USR a realizat-o se reflectă acum în percepţia cetăţenilor şi este un lucru foarte bun. Vedem că şi celălalt partid de opoziţie, PNL, a crescut câteva procente. Toate acestea înseamnă că lumea a început să înţeleagă că Liviu Dragnea şi PSD este o carte necâştigătoare şi că bătaia de joc cu trei guverne care s-a întâmplat anul trecut nu promite nici în perioada următoare o îmbunătăţire. Aceste rezultate confirmă, practic, această percepţie şi acest trend”, a adăugat Barna.

Mai mult decât atât, Liviu Dragnea s-ar clasa de trei ori sub PSD, un eveniment fără precedent pentru social-democrați: ”Toate aceste negocieri (legate de Congresul PSD din 10 martie – n.r.) ne arată de fapt un Liviu Dragnea care controlează cu o mână de fier interiorul partidului. Aceste negocieri sunt de fapt combinaţii interne pentru a înlătura puţina opoziţie care mai există în PSD. În realitate, credibilitatea sa este undeva la 18%, infim de mică comparativ cu scorul partidului. Toate acestea arată un partid în degringoladă din punct de vedere al liderului care controlează cu mână de fier un partid care, în sine, scade, dar el nu are nicio credibilitate”, punctat liderul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *