Skip to content
Politică

Sondajul sfârșitului de an așează lucrurile la nivelul Opoziției: PNL, cel mai activ partid

adevarul.ro

Un sondaj al Centrului de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) privind implicarea Opoziţiei în viaţa politică arată ce partid şi ce lider este văzut de români ca fiind cel mai activ.

Potrivit cercetării sociologice, PNL este cel mai activ partid de opoziţie, iar Victor Ponta este cel mai activ lider al opoziţiei, scrie adevarul.ro.

La întrebarea „În opinia dvs., care credeţi că este cel mai activ partid de opoziţie?„, românii răspund în felul următor:

PNL – 31%

Pro România – 17%

USR – 11%

PMP – 8%

RO+ – 5%

Partidul Realitatea – 1%

Alt partid – 2%

Nu ştiu/ Nu răspund – 25%

La întrebarea „În opinia dvs., care credeţi că este cel mai activ lider al opoziţiei?”, răspunsurile arată în felul următor:

Victor Ponta – 24%

Traian Băsescu – 16%

Ludovic Orban – 13%

Dacian Cioloş – 6%

Dan Barna – 5%

Raluca Turcan – 5%

Alina Gorghiu – 3%

Eugen Tomac – 1%

Altcineva – 2%

Nu ştiu/ Nu răspund – 25%

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievaţi. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfăşurat pe un eşantion naţional de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcţie de vârstă, la un nivel de încredere de 95%, potrivit stiripesurse.ro   Un sondaj recent realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS) şi obţinut de Adevărul arată că aproape 70% din români cred că Executivul Dăncilă ar trebui schimbat. Tot 70% însumează şi procentul românilor care nu au încredere în Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă e aproape de şeful său de partid la capitolul neîncrede

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *