Sony Music cumpără o cotă din catalogul muzical al lui Michael Jackson

Sursa: Facebook

În ceea ce ar putea fi cea mai mare evaluare de până acum a activelor muzicale ale unui muzician, Sony Music Group a încheiat un acord pentru a cumpăra jumătate din catalogul de editare și înregistrări al lui Michael Jackson, într-o tranzacție care, potrivit unor surse citate de Billboard, evaluează aceste active muzicale undeva la peste 1,2 miliarde de dolari, relatează G4Media.

Alte surse citate de publicația muzicală au sugerat că evaluările ar putea fi de până la 1,5 miliarde de dolari. La aceste evaluări, Sony va plăti cel puțin 600 de milioane de dolari pentru partea sa din drepturile legendare.

Asta înseamnă că afacerea Jackson, încheiată la sfârșitul anului trecut, are o evaluare mai mare decât cea de 1,2 miliarde de dolari pe care Queen o caută în prezent. Și, în timp ce evaluarea Queen include, spun sursele, redevențe din fluxurile de venituri dincolo de masterat și editare, inclusiv din filmul biografic despre Freddie Mercury, Bohemian Rhapsody, și producții teatrale care folosesc muzica Queen, înțelegerea Sony cu moștenirea lui Michael Jackson nu include redevențe din piesa de teatru de pe Broadway și alte producții teatrale cu muzica lui Jackson.

Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie vorba doar de muzica lui Michael Jackson. Sursele spun că actualul acord include melodii care nu sunt scrise de Michael în catalogul său editorial Mijac, care include, de asemenea, catalogul de aproximativ 250 de melodii al editurii Sly & the Family Stone, precum și melodii emblematice scrise și/sau interpretate de Jerry Lee Lewis, Jackie Wilson, Curtis Mayfield, Ray Charles, Percy Sledge și Dion.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: