Skip to content
Politică

Sorin Blejnar, condamnat la 6 ani de închisoare

agerpres.ro

Fostul șef ANAF, Sorin Blejnar, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Decizia a fost luată de Tribunalul București.

În acest dosar, fostul președinte al ANAF a fost trimis în judecata în 16 decembrie 2016, pentru trafic de influenta. Potrivit procurorilor, in 2011, in contextul initierii unor proceduri de achizitii publice la nivelul ANAF, Sorin Blejnar ar fi acceptat din partea omului de afaceri Horațiu Bruno Berdila promisiunea de a-i oferi 20 la sută din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate. În schimbul banilor, Blejnar i-ar fi cerut lui Dan Stroe, pe atunci director de achizitii si investitii publice in ANAF, sa ia masuri astfel incat firma Romsys, controlata de Berdila, sa primeasca acele contracte, potrivit B1.ro. 

În schimb, in perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, Sorin Blejnar si subalternul sau ar fi primit 13.172.520 de lei, printr-o firma „fantoma” controlata de acestia, cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive.

Din aceasta suma, lui Blejnar i-ar fi revenit 12.513.894 de lei, respectiv aproximativ trei milioane de euro, au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Anchetatorii sustin ca Sorin Blejnar ar fi folosit cinci firme de tip fantoma, ai caror asociati sunt cu precadere cetateni arabi, pentru a scoate din banca cele aproximativ trei milioane de euro primite drept mita de la societatea in favoarea careia a intervenit pentru castigarea a doua contracte cu ANAF.

Fostul director de achizitii si investitii publice din ANAF Dan Stroe le-a spus procurorilor DNA Ploiesti ca a dus mita provenita din contractele incheiate de ANAF cu firma Romsys in biroul lui Blejnar. Potrivit unor surse judiciare, banii i-ar fi fost dusi lui Blejnar in cutii de hartie de copiator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *