Skip to content
Politică

Sorin Cîmpeanu a participat la reuniunea informală a miniştrilor educaţiei din UE

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, a participat, vineri, la reuniunea informală a miniştrilor educaţiei din Uniunea Europeană, unde a vorbit despre necesitatea limitării şi recuperării pierderilor cauzate de învăţarea online.

Astăzi, 19 februarie 2021, ministrul educaţiei Sorin Mihai Cîmpeanu a participat la reuniunea informală a miniştrilor educaţiei din Uniunea Europeană, organizată în format videoconferinţă.

" "
" "

În cadrul reuniunii organizate sub egida Preşedinţiei portugheze a Consiliului Uniunii Europene, miniştrii educaţiei din statele membre au participat la dezbaterea publică pe tema «Echitate şi incluziune în educaţie şi formare în vederea promovării succesului educaţional pentru toţi»”, a transmis, vineri seară, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că, în intervenţia sa, ministrul Educaţiei ”a subliniat necesitatea unor măsuri urgente în vederea limitării şi recuperării pierderilor cauzate de învăţarea online, beneficiile oferite de un start solid în viaţă prin generalizarea educaţiei timpurii şi încurajarea competenţelor socio-emoţionale încă de la cele mai fragede vârste, precum şi importanţa incluziunii prin asigurarea de şanse egale elevilor cu nevoi speciale”. 

În acest context a subliniat că România are o experienţă relevantă în selectarea proiectelor Erasmus+ care au avut ca tematică incluziunea sau care au vizat participarea persoanelor cu oportunităţi reduse.

Ministrul Educaţiei s-a referit, de asemenea, la Cadrul de cooperare strategică în educaţie şi formare profesională, recent adoptat, care va sprijini schimbul de bune practici între statele membre”, a mai transmis Ministerul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *