Skip to content
Educație

Sorin Cîmpeanu: Data de 10 martie este prevăzută pentru încheierea campaniei de vaccinare prioritară a cadrelor didactice

Inquam Photos/George Calin

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri seara că 10 martie este termenul până la care ar trebui să aibă loc vaccinarea prioritară a personalului din învățământ.

La nivelul zilei de vineri, erau 50.000 de angajați din sistemul de învățământ, e drept incluzând aproape 8.000 de medici din cadrul universităților de medicină și farmacie și care s-au vaccinat în calitate de medici. Astăzi, așteptăm raportarea în cusrul acestei seri, centralizare care trebuie făcută într-o manieră personalizată pentru că înscrierile nu s-au făcut în platforma de vaccinare.

" "

Sunt câteva mii de persoane, angajați ai sistemului de învățământ care sunt vaccinați până acum. Numărul, după câte am văzut în prima zi, este într-adevăr în creștere. Nu avem la dispoziție doar AstraZeneca. Doar în București s-au deschis 22 de linii de vaccinare, 16 cu AstraZeneca și 6 cu Pfizer. Raportarea personalului din învățământ a fost făcută pe grupă de vârstă sub și peste 55 de ani”, a spus Sorin Cîmpeanu la postul B1TV.

Ministrul s-a declarat optimist cu privire la faptul că vaccinarea prioritară a angajaților din educație se va încheia în termenul fixat de autorități. ”Data de 10 martie este prevăzută ca dată pentru încheierea campaniei de vaccinare prioritară, la acest moment, a cadrelor didactice și personalului din învățământ pentru că pentru creșe și grădinițe este vorba despre vaccinarea întregului personal.

Dacă va fi nevoie, această dată poate fi extinsă. Eu cred, la cum am văzut astăzi că a mers procesul de vaccinare, că nu va fi nevoie și toți cei care au dorit să fie vaccinați și sunt angajați în învățământ, vor putea fi vaccinați până pe 10 martie”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

4 comentarii la “Sorin Cîmpeanu: Data de 10 martie este prevăzută pentru încheierea campaniei de vaccinare prioritară a cadrelor didactice

  1. @ Sunteţi de părere că ministrul educaţiei solicită în mod insistent să fie alungat de la conducerea ministerului, cu astfel de ieşiri publice, după ce anterior a afirmat în mod public că nu există o obligaţie a vaccinării, ?

  2. @ Ce bă , ăştia i-au găsit deja pe ăia de vor să se vaccineze, ? Bă, evoluaţi mai sunteţi, ! I-au trecut şi pe liste, ?
    Bă ,infestarea deliberată a populaţiei şi atingerea gravă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români constituie ameninţări la adresa siguranţei naţionale şi fapte penale, ?

  3. @ Pe ăsta de la educaţie pare că „l-a convins” vaccinul pe care la făcut, şi probabil şi cei 30 de mld. de euro anunţaţi de Iohannis , pentru rezultate bune la vaccinare, că nu mai vorbeşte de educaţie, ci de vaccinare ,?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *