Skip to content
Educație

Sorin Cîmpeanu, despre desfiinţarea inspectoratelor şcolare: Nu cred că România este pregătită

Inquam Photos/George Calin

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că inspectoratele şcolare nu pot fi desfiinţate „mâine”, pentru că România nu este pregătită să predea autorităţii locale conducerea şcolilor.

Sigur că este un obiectiv acela al descentralizarii inteligente, care să facă sistemul de educaţie mai funcţional. Dar dacă am desfiinţa inspectoratele şcolare mâine, mă tem că nimeni nu ar mai putea repara ceva în sistemul de educaţie.

Eu nu cred că România este pregătită în momentul ăsta să predea conducerea şcolii la nivelul autorităţii locale, fără inspectorat. Putem să le luăm din atribuţii, toate atribuţiile, dar să ştim cine preia acele atribuţii şi să ne asigurăm că facem mai bine şi nu mai rău”, a spus Cîmpeanu, în cadrul Forumului Bunei Guvernări Locale în Educaţie, potrivit Hotnews.ro.

USR a propus anul trecut desfiinţarea Inspectoratelor Şcolare, pentru „a rupe lanţul vicios al controlului politic asupra sistemului de Educaţie”, iar rolul acestora să fie transferat către consiliile de administraţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *