Skip to content
Educație

Sorin Cîmpeanu, despre dificultăţile predării online. 15.000 de elevi, în pericol

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat vineri seara că unul dintre indicatorii care vor sta la baza deciziei privind reînceperea școlii în format clasic după data de 8 februarie este și cel al elevilor care riscă să rămână fără mediile încheiate.

Raportarea pe care am cerut-o prin inspectoratele școlare, din fiecare școală cu privire la estimările elevilor aflați în dificultate în urma predării online. Cu alte cuvinte, sunt elevi foarte mulți care riscă să nu aibă mediile încheiate în semestrul întâi. Asta ar conduce la o gripare a unei părți din sistem.

Din aproape trei milioane de elevi, anul trecut, 15.000 de elevi nu aveau încheiate mediile în semestrul întâi. Sunt pierderi cu care ne-am obișnuit. Ce se adaugă peste 15.000 din raportarea pe care o vom primi este clar că sunt generate de predarea online și de criza sanitară”, a declarat ministrul Educației la postul B1TV.

Acesta a ținut să precizeze că nu este exclus niciun scenariu în ceea ce privește redeschiderea școlilor: “Nu excludem niciun scenariu, nici acela al prioretizării grădinițelor și a învățământului primar, nici acela al prioretizării zonelor care au înregistrat o rată de infectare mai mică, nici acela al prioretizării elevilor din clasele a 8-a și a 12-a care vor susține examenele naționale. Vom vedea”, a mai spus Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *