Skip to content
Educație

Sorin Cîmpeanu, despre prezența fizică a elevilor în școli. Care este orizontul de aşteptare

Inquam Photos/Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, și-a exprimat speranța că pe 21 mai rata de infectare cu coronavirus va fi suficient de mică încât toți elevii să poată reveni la clase.

Săptămâna viitoare vor putea merge la școală 2,6 milioane de elevi dintr-un total de aproape 3 milioane. 654 de localități au azi rata de infectare de peste 1 la mie. În aceste localități învață 300.000 de elevi înmatriculați în clasele V, VI, VII, IX, X și XI. Aceștia vor rămâne săptămâna viitoare tot în online.

„Trendul ratei de infectare e descendent. Săptămâna viitoare vor putea merge la școală cu prezență fizică 2,6 milioane de elevi dintr-un total de aproape 3 milioane. 90% dintre elevi, e vorba de cei care învață în cele 2.527 de localități în care azi a fost o rata de infectare mai mică de 1 la mie, vor putea merge la școală cu prezență fizică. Din păcate, avem 654 de localități azi în care rata de infectare e peste 1 la mie. În aceste localități învață 300.000 de elevi înmatriculați în clasele V, VI, VII, IX, X și XI. Din păcate, ei vor rămâne săptămâna viitoare tot în online. Toți ceilalți vor merge cu prezența fizică.

Conform Ordinului comun cu Ministerul Sănătății, școlile vor fi deschise săptămâna viitoare după rata de infectare de vineri. Săptămâna trecută avem 939 de localități cu rata de infectare de peste 1 la mie, azi avem 654 de localități.

Trendul decendent e evident și cu toții sperăm că vinerea viitoare, 21 mai, o zi de sărbătoare, vom înregistra o rată de infectare care să permită accesul cu prezența fizică al tuturor elevilor inclusiv din școlile din București, unde, spre exemplu, rata de infectare e 1,21 la mie”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la postul B1 TV.

1 comentariu la “Sorin Cîmpeanu, despre prezența fizică a elevilor în școli. Care este orizontul de aşteptare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *