Skip to content
Politică

Sorin Cîmpeanu: Din cauza datoriilor, România a pierdut dreptul de vot în cadrul ESA

Inquam Photos / George Călin

Din cauza datoriei de peste 50 de milioane de euro pe care România a însumat-o pe parcursul anilor 2017 și 2018 către Agenția Spațială Europeană, conform spuselor fostului ministru al Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, țara noastră și-a pierdut dreptul de vot în cadrul agenției.

De asemenea, fostul ministru, atrage atenția asupra posibilității pierderii unui număr destul de ridicat  de contracte de finanțare pentru proiectele de cercetare din țară, consecință directă a neplății contribuției la bugetul ESA.

România şi-a pierdut dreptul de vot în Agenţia Spaţială Europeană din 1 iulie 2018 din cauza neplăţii contribuţiei pentru anul 2017 şi pentru 2018. Dacă nu suntem interesaţi de prestigiul României şi prestigiul cercetării ştiinţifice din România pe plan internaţional, pot să vă dau câteva exemple concrete în plan naţional. Contribuţia României la Agenţia Spaţială se întoarce cu cel mai bun randament dintre toate contribuţiile pe care România le plăteşte, mai exact, peste 80%.”, declară Sorin Cîmpeanu pentru Digi24.ro 

Din spusele fostului ministru, pentru anul 2017 România are o restanță de 22,8 milioane de euro, iar pentru 2018, încă 34 de milioane de euro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *