Skip to content
Educație

Sorin Cîmpeanu: Impactul bugetar pentru legile educaţiei este foarte mare, de 36 miliarde lei

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, la o dezbatere publică pe tema proiectului Legii Educaţiei, că impactul bugetar al noii legi a învăţământului este foarte mare şi poate ajunge la 36 miliarde lei. ”Îmi place să cred că România va înţelege că investiţia în educaie este necesară”, a transmis ministrul. Sorin Cîmpeanu a subliniat că legile educaţiei vor avea şi sute de acte normative subsecvente.

”Legile Educaţiei vor fi urmate de sute de acte normative subsecvente. (…) Deşi impactul bugetar este foarte mare, îmi place să cred că România va înţelege că investiţia în educaie este necesară. Când spun că este foarte mare, înseamnă că, de la 41 miliarde lei cât este  investiţia în educaţie în anul 2022 – şi iau în considerare aici 33 miliarde lei de la Ministerul Educaţiei, plus 11 miliarde lei din sume defalcate din TVA din bugetele autorităţilor locale, dar şi din bugetele altor ministere şi a altor instituţii dedicate educaţiei – impactul este de 36 miliarde lei. Peste 31 miliarde lei este impactul legii învăţământului preuniversitar. Restul este impact  financiar pentru legea învăţământului universitar”, a precizat Sorin Cîmpeanu, miercuri, la o dezbatere publică pe tema proiectului Legii Educaţiei organizată de ONG-ul ”O Voce pentru Educaţie”.

Ministrul Educaţiei a adăugat că bugetul necesar punerii în practică a noii legi a învăţământului rezolvă unele probleme.

”Acest impact cu care suntem cu toţii de acord că este foarte mare, ne poate rezolva unele probleme şi nu rezolvarea oricăror probleme. Printre problemele pe care le rezolvă este aceea a consilierii şcolare împreună cu orientarea şcolară. Acestea ne poate duce cu gândul şi la competenţe pentru literaţie”, a declarat Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *