Skip to content
Educație

Sorin Cîmpeanu: În cursul acestei după amieze cel mai probabil se va anunţa decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în cursul acestei zile va fi anunţată cel mai probabil decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ, precizând că există o situaţie cu 60.000 de angajaţi din acest sistem care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână.

“În cursul acestei după amieze cel mai probabil se va anunţa decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ. Există o situaţie cu 60.000 de persoane angajaţi din învăţământ care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână şi sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile. La nivelul zilei de ieri, avem deja 42.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ vaccinaţi din care exact jumătate vaccinaţi şi cu rapel”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, într-o conferinţă de presă.

Întrebat care este disponibilitatea la vaccinare a personalului din sistemul de învăţământ, ministrul Educaţiei a răspuns: “Este de peste 200.000 de angajaţi ai sistemului de învăţământ această cifră, dintre aceştia 42.000 s-au vaccinat deja, se adaugă aproape 8.000 personalul din învăţământul superior medical care s-a vaccinat în calitate de personal medical deşi este şi cadru didactic în acelaşi timp, deci avem 50.000 de vaccinaţi. Se adaugă cei 60.000 care au dorit să se vaccineze în următoare săptămână în centre mobile, deci vom ajunge la 110.000 cel mai probabil din cei 200.000 de angajaţi care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare. (…) Personalul auxiliar din creşe şi grădiniţe, cel care va fi la interfaţa directă cu copiii se va vaccina. Din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar în prima fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic”. 

Ministrul Educaţiei a precizat că până vineri după amiază erau peste 800 de elevi infectaţi cu COVID-19.

“Aveam vineri la ora 18, 809 elevi infectaţi. Din această săptămână solicităm şcolilor să raporteze şi numărul elevilor reveniţi în şcoală pentru că deja au trecut două săptămâni de la începerea semestrului doi”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *