Skip to content
Politică

Sorin Cîmpeanu: Interesul major pentru începerea școlilor se păstrează. Scenariul hibrid s-a dovedit ineficient

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică dimineață, că „se păstrează” interesul pentru începerea școlilor din semestrul al doilea și că rezultatele testelor de secvențiere genomică la angajații școlii din Capitală suspecți că ar fi infectați cu noua tulpină britanică a coronavirusului vor apărea într-o săptămână.

Ministrul a spus, într-o intervenție la Digi 24, că situația este îngrijorătoare, dar că încă nu este confirmată infectarea cu noua tulpină SARS-COV-2

" "
" "

„Nu știm dacă vreunul dintre angajați este confirmat cu această tulpină. Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați, celălalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat dacă școlile vor începe în format fizic, în urma apariției unor cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului, mai contagioasă, ministrul a spus: „Interesul major pentru începerea școlilor se păstrează”.

Sorin Cîmpeanu a apreciat că „scenariul hibrid s-a dovedit ineficient”.

În privința recuperării materiei, ministrul a spus că este de dorit ca acest lucru să se întâmple începând cu luna februarie, odată cu reîntoarcerea copiilor în școală.

„Avem un program (…) cu cinci ore, numărul mediu pe săptămână, vreme de 16 săptămâni, februarie -martie, aprilie-mai. (…) Dacă sunt cinci ore pe săptămână, e ușor de imaginat o oră în plus în fiecare zi sau poate mai puțin, sau poate mai mult”, a spus ministrul, adăugând că programul de recuperare a materiei va fi stabilit în urma evaluării făcute de fiecăre cadru didactic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *