Skip to content
Educație

Sorin Cîmpeanu, la „Dosar de Politician”, despre disponibilitatea profesorilor de a se vaccina: Gradul de conformare e de peste 50% în preuniversitar și 77% în universitar

Inquam Photos/George Călin
" "

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat marți seara, în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că toți elevii vor trebui să poarte măști când revin la școală, iar cei care nu au vor primi de la unitatea de învățământ.

Ministrul a mai spus că profesorii vor să se vaccineze anticoronavirus, „gradul de conformare” fiind „mare”: „peste 50% în preuniversitar și 77% în universitar”. Cîmpeanu a mai spus că aproximativ 8.000 de cadre didactice deja au primit și rapelul.

" "
" "

Există 37 de milioane de măști în școli acum, doar cele achiziționate prin inspectoratele școlare județene, la care se adaugă cele cumpărate de autoritățile locale. Există peste un milion de litri de dezinfectanți în școli. Deci pot continua cu aceste elemente…

Elevii vor veni cu măști, dacă nu au, școala le va asigura măști. Vom specifica asta într-un ordin de ministru care să fie simplu, ușor de înțeles și care să fie aplicabil. Dacă băncile în școlile din România, într-o proporție de 90%, sunt de doi elevi în bancă, vor putea sta doi elevi în bancă, dar cu măști obligatoriu”, a declarat Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Ministrul Educației a vorbit și despre disponibilitatea cadrelor didactice de a se vaccina: „Profesorii sunt, printre cele nouă categorii de lucrători esențial, categoria cu cea mai mare disponibilitate la vaccinare. 194.000 de persoane care nu doar că au disponibilitate, dar mai și vor să se vaccineze.

Dintre acestea, 117.000 s-au programat deja, s-au reprogramat, iar 27.000, la nivelul zilei de ieri, s-au și vaccinat cu o doză, aproape 8.000 au făcut și rapelul. Nu știu dacă e extraordinar. E peste 50% în preuniversitar și 77% în universitar. Deci e un grad mare de conformare”.

1 comentariu la “Sorin Cîmpeanu, la „Dosar de Politician”, despre disponibilitatea profesorilor de a se vaccina: Gradul de conformare e de peste 50% în preuniversitar și 77% în universitar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *