Skip to content
Educație

Sorin Cîmpeanu, la „Dosar de Politician”: În 703 localități, rata de infectare este mai mare de 1 la mie

Inquam Photos/Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat joi seara în emisiunea „Dosar de politician”, realizată de Silviu Mănăstire la postul B1 TV că regulile pentru desfășurarea activității didactice sunt clare și cunoscute, amintind că scenariile galben și roșu au fost comasate din perspectiva ratei de infectare.

Potrivit ministrului, astăzi doar 703 de localități se regăsesc peste pragul de 1 la mie, însă ziua de vineri este cea care constituie referință pentru întreaga săptămână următoare.

Întrebat ce se schimbă în perioada următoare pentru elevii și școlile din România, având în vedere planul de relaxare prezentat de președintele Klaus Iohannis, ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat: „Avem reguli, avem reguli cunoscute. Pretind că sunt reguli clare, simplificate – sub și peste 1 la mie rată de infectare. Am comasat scenariile galben și roșu, deci scenariile galben și roșu sunt împreună privite din perspectiva ratei de infectare mai mare de 1 la mie.

Rată de infectare mai mare de 1 la mie, în prezent, astăzi, există în 703 localități. Vom vedea care va fi rata de infectare de mâine, vineri, pentru că ziua de vineri constituie referință pentru întreaga săptămână următoare, iar în toate celelalte localități, în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie, deja merg la școală cu prezență fizică toți elevii, indiferent de clasă”.

Conform ordinului comun semnat de miniștrii Educației și Sănătății, dacă o localitate are o rată de infectare mai mare de 1 la mie, dar nu este în carantină, merg la școală cu prezență fizică toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, cei din clasele a VIII-a, a XII-a și a-XIII-a, cei din ani terminali ai învățământului profesional și postliceal, precum și elevii din învățământul special, indiferent de clasă, „cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. Într-un astfel de scenariu, ceilalți elevi participă la cursuri în sistem online.

1 comentariu la “Sorin Cîmpeanu, la „Dosar de Politician”: În 703 localități, rata de infectare este mai mare de 1 la mie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *