Skip to content
Educație

Sorin Cîmpeanu, la Dosar de Politician: Notele la predarea online au crescut de 7 ori. De ce a insistat să nu fie scoase tezele

Sorin Cimpeanu Inquam Photos / George Călin

Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a declarat luni, pentru B1 TV, că „notele maxime la predarea online au crescut de șapte ori”. Acesta a remarcat ironic faptul că dacă notele sunt pe merit, atunci peste jumătate din elevii României sunt niște genii și atunci nu mai e nicio problemă în învățământ.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Testele (pentru depistarea infecției cu coronavirus) ajută la siguranța sanitară în școli. Siguranță sanitară în școli înseamnă școală cu prezență fizică, școală cu prezență fizică înseamnă limitarea pierderilor educaționale, a tulburărilor socio-emoționale. Mai nou, foarte mulți elevi au tulburări de vedere din cauza excesului de predare online. Deci sunt foarte foarte multe neajunsuri.

Ca să nu mai vorbesc de deformarea notelor, în care notele maxime la predarea online au crescut de șapte ori, așa încât au generat acea problemă prin care mai mult de jumătate din elevii României ar trebui considerați de geniu, deci n-am mai avea nicio problemă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Acesta a mai afirmat că, tocmai pentru ca notarea să rămână relevantă, e nevoie de păstrarea tezelor: „Sunt ultimul bastion în calea irelevanței notelor – tezele cu prezență fizică. De asta am insistat să nu fie scoase”.

Ministrul Educației a recomandat apoi părinților să-și vaccineze anticoronavirus copiii, date fiind informațiile furnizate de specialiști.

Recent, reprezentanții elevilor l-au acuzat pe ministrul Educației că a modificat criteriile de acordare a bursei de merit, media minimă necesară fiind acum 9,5. Asta înseamnă, au precizat ei, că peste 700.000 de școlari au rămas fără acești bani.

Sorin Cîmpeanu, în schimb, a transmis că bugetul pentru burse în 2022 e de patru ori mai mare decât cel din anul trecut.

„În anul 2021 a fost instituit cuantumul de 100 de lei pentru toate bursele, nediferențiat, plătite de la buget. În anul 2022 am găsit de cuviință să diferențiem meritul evidențiat prin rezultate la olimpiadă sau prin media de peste 9.50 cu valori de 500, respectiv 200 de lei”, a mai explicat ministrul Cîmpeanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *