Skip to content
Educație

Sorin Cîmpeanu, noi precizări despre revenirea la trimestre: „Vacanţe în octombrie şi februarie”

Inquam Photos/George Calin

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit noi precizări cu privire la schimbarea structurii anului școlar şi revenirea la trimestre.

Trecerea de la semestre la trimestre nu este o certitudine, ci o probabilitate, a explicat ministrul Educaţiei, într-o intervenţie la Antena 3.

Este vorba de o posibilă propunere pe care Ministerul Educaţiei o susţine. O structură de an şcolar va putea veni doar după consultarea cu cei interesaţi – în primul rînd elevi, profesori şi părinţi.„, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adus totodată şi câteva argumente în favoare revenirii la trimestre în loc de semestre şcolare.

„Împărţirea pe trimestre este o poziţionare naturală inclusiv din perspectiva vacanţelor intertrimestriale. Am putea avea o vacanţă de 17 zile în perioada sărbătorilor de iarnă, care separă primul trimestru de cel de-al doilea şi o altă vacanţă de 12 zile, în perioada sărbătorilor Pascale, care să cuprindă care să cuprindă şi sărbătorile ortodoxe şi pe cele catolice. 

Împărţirea pe trimestre permite o mai bună organizare a materiei, dar şi o evaluare formativă şi sumativă mai coerentă. Este important să însoţim această schimbare de formă (de structură de an şcolar) de schimbări de conţinut din perspectiva evaluărilor.

În al treilea rând, cele trei trimeste sunt împărţite de fapt în unităţi de învăţare, de 6-7-8 săptămâni în care putem intercala vacanţe. De exemplu, în luna octombrie se poate intercala la final o vacanţă de o săptămână pentru toţi elevii, nu numai pentru cei din învăţământul primar, ci şi gimnazial şi liceal. De asemenea, luăm în considerare şi o vacanţă de o săptămână în luna februarie.„, a explicat ministrul Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *