Skip to content
Educație

Sorin Cîmpeanu, promisiune curajoasă: Proiectul noii Legi a Educației va fi gata până la finalul anului

Inquam Photos/George Calin

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că până la finalul acestui an va fi gata proiectul noii Legi a Educației. „Este o afirmație curajoasă pe care o fac, dar eu, ca ministru al Educației, îmi doresc acest lucru”, a punctat liberalul. Educația va primi 3,6 miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Așteptăm concluziile proiectului ”România educată”, proiectul care a beneficiat de cea mai largă consultare publică, după care implementarea acestor concluzii, operaționalizarea lor se va face la nivelul unui proiect de lege. Sperăm să ne încadrăm în acest an cu realizarea unui proiect de lege, repet, după ce vom avea agreate concluziile pe proiectul ”România educată””, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Ministrul a insistat că până la finalul anului va fi gata proiectul de lege: „Da. Este o afirmație curajoasă pe care o fac, dar eu, ca ministru al Educației, îmi doresc acest lucru”.

Proiectul va include, potrivit ministrului, digitalizarea și leadershipul la nivelul fiecărei școli: „Este nevoie de leadershipul la nivelul fiecărei școli, deci trebuie să o punem împreună și cu reușita concursului pentru ocuparea tuturor posturilor de director din România, din școlile din România. Aici deja avem o discuție vizavi de verificarea competențelor digitale la nivelul celei de-a doua probe – cea de interviu, pe care trebuie să o treacă orice cadru didactic ce dorește să fie director într-o școală din România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *