Skip to content
Educație

Sorin Cîmpeanu: Susţin în continuare că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că şcolile ar trebui să rămână deschise, cu excepţia acelor situaţii în care „situaţia epidemiologică o impune”.

El a spus că mulți părinți nu își doresc testarea elevilor, considerând testele invazive.

" "
" "

În primul rând, nu este personal medical pentru administrarea acestor teste în școli. În plus, unii părinți consideră că sunt invazive. Soluția ar fi utilizarea unor teste non-invazive. Avem o lună de când se utilizează aceste teste și avem doar 19.000 de teste utilizate. E foarte puțin. Am avut discuții cu ministrul Sănătății pe această temă și sunt convins că există o concentrare pe această temă. Diferența de teste poate fi ultilizată pentru administrarea adulților, aceste teste nu trebuie să se piardă’‘, a spus el.

Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune. Dacă o impune, nu avem nimic de spus, dar e foarte important: măsura de închidere a şcolilor fără alte măsuri complementare – vedem cu toţii ce înseamnă lipsa unor măsuri complementare, mai ales cei care locuim în zone carantinate – nu va produce efectul dorit„, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seară, informează b1.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *