Skip to content
Educație

Sorin Cîmpeanu: Tematica examenului de Evaluare Națională a fost adaptată specificului acestui an școlar. Elevii vor respecta regulile sanitare

Sorin Cimpeanu Inquam Photos / George Călin

Începe Evaluarea Națională, iar elevii vor da exemenul în condiții sanitare deosebite. Se va purta mască în sălile de clasă, la intrare, dar și în clase se va respecta distanța de cel puțin un metru între elevi, iar orice bagaj va fi lăsat într-o sală specială. Marți se va desfășura proba la Limba și literatura română, iar pe 24 iunie proba la Matematică. Proba la Limba şi literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Andreea Moraru. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat lucrurile noi din examenul de Evaluare Națională din acest an.

Sorin Cîmpeanu, despre Evaluarea Națională

„Sigur că elevii vor respecta regulile sanitare, că pandemia nu a trecut și e o măsură în interesul lor. Pe de altă parte, a fost eliminată etapa de termometrizare, de triaj epidemiologic lucrurile sunt mai flexibile față de anul trecut din toate perspectivele, fără a se renunța la măsurile de protecție sanitară. 

Anul acesta e timp suplimentar pentru completarea casetei, se pot face sublinieri și pe lucrarea de Matematică și pe cea de Limbă și literatură română fără să fie considerate semne particulare, pentru că toți vor avea dreptul să facă aceste sublinieri.

Avem rezultate bune la simulare – peste 65%. 2 elevi din 3  au promovat această simulare, rezultate surprinzător de bune, mult mai bune decât cei din anii anteriori.

Ne bazăm pe aceste lucruri și pe eforturile din plan organizatoric, sperând la rezultate bune.

Tematica de examen a fost adaptată specificului acestui an școlar”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *