Skip to content
Educație

Sorin Cîmpeanu trimite Corpul de control să verifice şcolile unde rata de vaccinare a crescut spectaculos

Sorin Cimpeanu Inquam Photos/George Calin

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că rata de vaccinare în unităţile de învăţământ a fost actualizată în cursul zilei de vineri, iar numărul exact al şcolilor şi grădiniţelor care vor începe în format fizic va fi centralizat sâmbătă. Ultima raportare, de acum o săptămână, arăta 54% dintre unităţi cu rată mai mare de 60 %.

Ministrul a declarat vineri seară la TVR 1 că procentul de 54% şcoli cu rată de vaccinare de peste 60% comunicat de către el este de vinerea trecută. ”Astăzi s-a făcut actualizarea cu cei care s-au vaccinat în ultima săptămână şi vreau să vă spun că progresul este important”, a transmis ministrul.

Potrivit News.ro, acesta precizează însă că se vor face verificări acolo unde procentul de vaccinare a crescut spectaculos în ultima săptămână. ”Acolo unde au fost schimbări mai greu de explicat sunt pregătite echipele din Corpul de control al ministrului Educaţiei. Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia acestor schimbări de vinerea trecută până vinerea asta, pentru că suntem într-adevăr interesaţi de condiţii de siguranţă pentru elevi”, a mai declarat ministrul.

Acesta a mai spus că numărul total al unităţilor care vor începe şcoala fizic luni va fi centralizat sâmbătă dimineaţă. Autorităţile au decis ca reluarea cursurilor să se poată face în format fizic doar în unităţile de învăţământ unde rata de vaccinare în rândul personalului depăşeşte 60%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *