Sorin Grindeanu, despre spitalele CFR: Nu se desfiinţează nimic, nu vor fi daţi oameni afară şi concediaţi

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, despre spitalele CFR, că nu se desfiinţează nimic, nu vor fi daţi oameni afară şi concediaţi. Vom face lucrurile astfel încât actul medical să fie unul mai de calitate, a mai spus ministrul, arătând că e greu la Ministerul Transporturilor să te ocupi de spitale iar în aceşti ani de după Revoluţie cele 15 spitale au fost subfinanţate.

”Aşa cum ştiţi, în coordonarea Ministerului Transporturilor se află 15 spitale. Au rămas în coordonarea Ministerului Transporturilor dinainte de ’89. Eu sunt ministrul Transporturilor, nu sunt ministrul Sănătăţii, ministrul Sănătăţii e Rafila. N-a spus nimeni că desfiinţează spitale, aşa cum am văzut unele ştiri. Nimeni nu a spus acest lucru, ci că vor fi transferate, după caz, la autorităţi locale, că e vorba de o asociere între cele două, că e vorba de universităţi sau că e vorba, cum e la Bucureşti, de alt minister, Ministerul Apărării”, a spus ministrul Grindeanu.

”Nu desfiinţează nimeni nimic, e o abordare pe care aş vrea să o clarific”, a mai spus Grindeanu, precizând că ”în momentul când transferi, e cu preluare de atribuţii”.

”Cei care vor lua aceste spitale, şi să ştiţi că s-a făcut acest proces e foarte înaintat, vor prelua şi acele lucruri care ţin de specificul acelor spitale”, a spus ministrul. Sorin Grindeanu a spus că decizia a fost luată pentru că, dincolo de faptul că trebuie o separare, în aceşti ani de după Revoluţie, cele 15 spitale au fost subfinanţate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: