Skip to content
Economie

Sorin Grindeanu: „Eu îmi doresc să păstrăm TAROM-ul, dar trebuie să fie pus în aplicare acest plan de restructurare”

Inquam Photos/Octav Ganea

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat că dorește să evite vânzarea companiei aeriane naţionale TAROM, însă, pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie de punerea în aplicare a unui „plan de restructurare”.

Acesta a subliniat că o companie de mărimea Tarom ar trebui să aibă aproximativ 600-700 de angajați, iar 90% dintre aceștia să facă parte din personalul navigant. Cu toate acestea, numărul salariaților este de aproximativ 1000, jumătate dintre aceștia fiind personal navigant.

„Eu îmi doresc să păstrăm TAROM-ul”

Ministrul Transporturilor a declarat că nu există alte soluție de a salva Tarom în afara planului de restructurare și nici acesta nu garantează continuitatea companiei.

„Eu îmi doresc să păstrăm TAROM-ul, dar pentru a face acest lucru trebuie să fie pus în aplicare acest plan de restructurare pe care și l-au asumat înainte de a fi ministru, transmis Comisiei Europene”, a explicat ministrul Transporturilor, potrivit profit.ro.

„Dacă nu o aplicăm, finalul este cel al Alitalia. Eu cred că e bine să spunem adevărul”, a mai precizat Grindeanu.

Grindeanu, despre concedierile de la Tarom

În privința concedierilor în cadrul companiei, ministrul Transporturilor a sugerat că nu este singura componentă din restructurarea companiei, ci este nevoie să se eficientizeze rute și să se gestioneze cheltuielile.

„O companie de mărimea TAROM trebuie să aibă 600 sau 700 de angajați și 90% și ceva trebuie să fie personal navigant. Au avut dublu, când am preluat mandatul, pe la 1.300, acum sunt să zicem la 1.000, un pic peste”, a mai explicat Grindeanu, adăugând că doar jumătate este personal navigant.

În continuare, acesta a subliniat că restructurarea este singura variantă: „Nu am niciun fel de ezitare de a urma acest drum pentru că este singura șansă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *