Sorin Grindeanu: „Pas important pentru construcţia unui nou sector din autostrada Ploieşti-Braşov A3”

Sursă foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat că Guvernul a făcut, astăzi, un nou pas important pentru construcţia unui nou sector din autostrada A3 Ploieşti – Braşov.

Sorin Grindeanu a explicat, într-o postare pe Facebook, că Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru sectorul Cristian – Ghimbav de pe autostrada A3, iar preţul pentru construcţia celor 5,18 kilometri va fi de 879,89 milioane de lei.

„Pas important pentru construcția unui nou sector din Autostrada Ploiești-Brașov (#A3)!

Am aprobat astăzi, în ședința de Guvern, indicatorii tehnico – economici pentru sectorul de Autostradă Cristian – Ghimbav (în zona Municipiului Codlea).

Valoarea alocată pentru construcția celor 5,18 km este de 879,89 milioane de lei (inclusiv TVA), sumă alocată prin Programul Transport (#PT) 2021-2027.

Construcția acestui nou sector este estimată la 24 de luni, după semnarea contractului.

Pe sectorul Cristian- Ghimbav care se va adăuga secțiunii Râșnov- Cristian (6,3 km) aflată deja în circulație se vor construi inclusiv:

– 1 pod peste râul Bârsa

– 1 pasaj peste autostradă, pe DJ 112B

– 2 pasaje pe bretelele nodurilor Cristian și Codlea

– 2 noduri rutiere: Nod Cristian (km 107+740) la intersecția autostrăzii existente Râșnov- Cristian cu DN 73G și Nod Codlea (km 111+544) la intersecția autostrăzii cu DN 1 (unde se va amenaja un sens giratoriu)”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ministrului Transporturilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: