Sorin Grindeanu: Pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei începând de sâmbătă. Acest pasaj va fluidiza circulaţia

Sorin Grindeanu/ Facebook/pasajul Oltenitei
Sorin Grindeanu/ Facebook/pasajul Oltenitei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat că pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei, de sâmbătă şi a precizat ă acest pasaj va fluidiza circulaţia şi va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureştiului.

„Pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei începând de sâmbătă, 27 mai! Este un moment mult aşteptat de toţi cei care locuiesc în zonă, dar şi de cei care tranzitează Centura Capitalei. Acest pasaj va fluidiza circulaţia şi va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureştiului”, a scris Sorin Grindeanu, miercuri pe Facebook.

La rândul său, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Cristian Pistol a explicat că finanţarea acestui proiect a fost făcută prin POIM, iar valoarea investiţiei a fost de 169,5 milioane lei, fără TVA.

„Lucrările la Pasajul Olteniţa se apropie de final! Am verificat astăzi şantierul şi am stabilit ca Pasajul să fie  deschis sâmbătă (27 mai). Constructorul s-a mobilizat bine în şantier deşi a întâmpinat unele dificultăti, cauzate în special de aprovizionarea cu materiale din Ucraina. Problemele au fost depăşite însă şi acum suntem siguri că putem da în circulaţie acest pasaj care va #descongestiona traficul rutier în zona de Sud a Capitalei. Pasajul face legătura între Bucureşti şi Popeşti Leordeni fără ca traficul rutier să se mai intersecteze la nivel cu Centura Capitalei. Constructorul italian (Itinera SpA) a semmat contractul în anul 2019 şi a avut la dispoziţie 169,5 milioane de lei, fără TVA, asigurate prin POIM”, a scris Cristian Pistol, miercuri pe Facebook.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: