Skip to content
Societate

Sorin Grindeanu: Peste 90% din gările din România arată aproape ca gara din Mariupol

Facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat marți că peste 90% din gările şi haltele din România arată „aproape ca gara din Mariupol”. Acesta a precizat că gările trebuie preluate de administrațiile locale, pentru că CFR nu are bani pentru investiții în ele.

„Nu doar gările (ar trebui să treacă la autorităţile locale ), ci și anumite terenuri care sunt nefolosite acum de către CFR. (…) Nu văd de ce nu pot să treacă la autorităţile locale. 90 şi ceva la sută din gările din România, chiar şi haltele din România arată cred că, aşa, aproape de gara din Mariupol”, a declarat Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferințe la Administrația Portuară din Constanța.

Potrivit ministrului, CFR nu are bani de investiții în gări: „E clar că CFR nu are acum forţa necesară să investească şi pe această zonă. În schimb, sunt foarte multe cereri din partea autorităţilor locale de a prelua aceste imobile. Se lucrează acum la cadrul legal să se poată da rapid către autorităţile locale. E un proces normal de descentralizare”.

La începutul acestei luni, Sorin Grindeanu a declarat, pentru B1 TV, că statul român a rămas dator românilor la capitolul infrastructură de transport. „Dacă vorbim de banii europeni, există directive europene. În momentul în care avem acele directive, dacă vreți să dau un exemplu, Europa ne spune `acesta este dreptunghiul în care trebuie să jucați și n-aveți voie să depășiți laturile dreptunghiului`. În foarte multe cazuri, prin transpunerea directivelor pe care le-am făcut în acești ani, noi n-am încercat să ne ducem cât se poate de mult spre laturile dreptunghiului, ci ne-am dus foarte mult în interior. Ne-am restrâns singuri și ne-am spus singuri diverse obstacole, asta poate fi o altă cauză”, a explicat Grindeanu.

Ministrul afirmase anterior că România nu a rămas în urmă în ceea ce privește infrastructura de transport din cauza lipsei finanțărilor, căci banii au existat, ci din cauza modului în care autoritățile au înțeles să se raporteze la aceste investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *