Skip to content
Politică

Sorin Grindeanu: PSD va depune amendamente la buget pentru a le plăti minerilor drepturile restante

facebook sorin grindeanu

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat că social-democraţii vor depune amendamente la buget astfel încât să fie plătite drepturile restante ale minerilor, deoarece este normal ca într-o ţară europeană oamenii să fie plătiţi la timp pentru munca lor.

„Azi am avut o şedinţă a BPN şi aş vrea să vă spun câteva lucruri legate de şedinţă. Înainte de asta, am văzut reacţia premierului Cîţu la amendamentele prezentate de PSD. Domnule Cîţu, timp de un an de zile aţi îndepărtat România din UE. Aţi ţinut şcolile închise un an de zile, în vreme ce tot restul Europei făcea tot posibilul să le ţină deschise. Nu aţi testat populaţia, în timp ce toate ţările europene bătea record după record făcând testare masivă. Nu aţi ajutat economiile româneşti. Prin tot ce aţi făcut un an de zile, aţi fost pe contrasens cu Europa. Chiar azi v-aţi dus la PNL şi le-aţi pus pumnul în gură parlamentarilor, interzicându-le susţinerea prin amendamente la buget susţinerea comunităţilor pe care le reprezintă”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

El a adăugat că PSD, prin aceste amendamente prevede şi sursă de finanţare şi anume tăierea unor sume din fondul de rezervă al Guvernului.

„Amendamentele PSD au ca sursă de finanţare capitolul «Acţiuni generale» de la Ministerul Finanţelor Publice unde nu este cuprinsă doar contribuţia României la UE, ci şi fonduri pe care anul trecut le-aţi folosit în scop electoral şi ştie toată ţara ce aţi făcut anul trecut. La fel ca şi puşculiţa de la fondul de rezervă al premierului. De acolo vrem să tăiem domnule Cîţu şi suntem convinşi că de aia sunteţi supărat. Am discutat în BPN situaţia din Valea Jiului. Am decis să luăm legătura cu colegii noştri europeni, pentru că din miliardele din PNRR să se poată aloca fonduri pentru proiecte de dezvoltare economică. În paralel vom depune amendamente la buget pentru a le plăti minerilor drepturile restante. E normal într-o ţară europeană ca oamenii să fie plătiţi la timp pentru munca lor”, a completat Grindeanu.

Sute de mineri de la minele Lonea şi Livezeni s-au adunat, luni dimineaţă, la sediul Complexului Energetic Hunedoara unde îşi cer drepturile restante. Cei aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii.

Premierul Florin Cîţu s-a referit luni la protestul minerilor, afirmând că îi înţelege, ştie că trec printr-o perioadă dificilă, dar nu cred că soluţia pe care aceştia au ales-o este una care rezolvă problemele. El a promis că în mandatul său nu va avea loc nicio mineriadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *