Skip to content
Politică

Sorin Grindeanu, salariu ANCOM. Cât câștigă de fapt fostul premier

evz.ro

Salariul lui Sorin Grindeanu în funcția de președinte al autorității de reglementare în comunicații (ANCOM) va depăși 35.000 de lei din ianuarie 2019, după ce a intrat în vigoare legea care modifică procedura de numire şi de demitere a conducerii acestei autorități. Grindeanu avea până acum un salariu net de 8.892 lei.

El a precizat că salariile tuturor angajaților ANCOM vor crește anul viitor, conform bugetului de venituri și cheltuieli transmis în Parlament, informează HotNews.

ANCOM nu este instituție bugetară, ci este o autoritate publică autonomă sub control parlamentar, finanțată integral din venituri proprii, venituri pe care le obține în cea mai mare măsură de la operatorii de comunicații prin tarifele de utilizare a spectrului radio ori a resurselor de numerotație alocate.

Autoritatea avea în conturi peste 1 miliard de lei anul trecut, datorită excedentului acumulat în ultimii 10 ani, informează HotNews.
Salariul mediu net în această instituție cu aproape 600 de angajați a fost de 7.603 lei în primele nouă luni din acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *