Skip to content
Politică

Sorin Grindeanu vrea să deschidă circulaţia pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda, dacă nu există pericol: Nu e cazul de festivisme

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat vineri, la preluarea mandatului, că lotul 2 Sebeş-Turda va fi dat în folosinţă, dacă nu există pericol, chiar dacă pe un kilometru sau doi se va circula pe un singur sens.

Ştiu că în acest moment avem o situaţie pe lotul 2 Sebeş-Turda, situaţie dată de acei 1-2 kilometri de surpări şi aşa mai departe. Să ştiţi că în acest weekend o să plec cu maşina la Timişoara, şi nu e prima dată, cam o dată pe lună nu merg cu avionul, merg cu maşina şi conduc singur. Şi o să fac şi un mic ocol singur, fără să ştie nimeni, să văd stadiul real al acestui lot 2, care,  eu vă spun intenţia mea: am văzut anumite filmuleţe cu lotul 2. Dacă poate fi dat în folosinţă, chiar dacă pe un km sau doi se va circula pe un singur sens, vom da drumul. Nu stăm să ne încurcăm. N-are nicio logică să ţină închis acel lot de autostradă, fiind finalizat în proporţie foarte mare. Cum, la fel, astăzi se dă drumul la Pasajul de la Mihăileşti, centura ocolitoare. Nu stăm .Ştiu că este o chestiune la ora 14:00. Ştiu că e concurs cine să meargă, cine să se ducă. Nu o să merg, deşi sunt proiecte începute în 2017 – 2018. Nu sunt adeptul cu sobor de preoţi, cu tăieri de panglici şi cu chestiuni de acest tip. Astăzi, la ora 14:00, se dă drumul, fără tam-tam. Repet, datoria statului faţă de cetăţeni e mare. Nu e cazul de festivisme din acest punct de vedere”, a afirmat Grindeanu.

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda are o lungime de 24,25 km şi va lega Alba Iulia Nord şi Aiud. Pe loturile 3 şi 4 se circulă de câţiva ani şi pe lotul 1 au mai rămas circa doi kilometri de finalizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *