Skip to content
Economie

Sorin Grindeanu vrea suprataxarea companiilor care au crescut de 4 ori prețurile la energie

Inquam Photos/Octav Ganea

Vicepremierul PSD Sorin Grindeanu a afirmat miercuri seara că guvernanții ar trebui „să se uite mai atent” la regimul de taxare a companiilor din energie care „deodată câștigă foarte mult” prin majorarea facturilor la electricitate și gaze.

Până la urmă, noi compensăm pe costuri despre care eu, Sorin Grindeanu, în acest moment, ca cetăţean, nu ca vicepremier, nu am o explicaţie foarte clară de ce au crescut de 4 ori. Nu doar în România, ci la nivel european.

Sigur că e liberalizarea pieţei, dar noi suntem totuşi o ţară care avem şi producţie proprie, spre deosebire de alţii. Aici ar trebui să ne uităm mai atent că poate producţia a scăzut în ultimii ani şi nu e un lucru bun pentru că ar fi putut limita din acest şantaj.

Avem de 4 ori preţul, înseamnă că ceva e în neregulă. Ceva e defect. Cetăţeanul european, nu doar cel român, e supus la această presiune. Mi se pare că e doar jumătate de pas pe care îl facem noi cu compensarea. Eu m-aş uita mai atent şi la aceste companii care deodată câştigă foarte mult. Hai să vedem şi regimul de taxare al acestor companii, dacă au venit cu preţuri de 4 ori mai mari”, a declarat Grindeanu la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *