Skip to content
Politică

Sorin Moldovan (PNL) denunță nepăsarea gravă a Guvernului față de sportivi

actualdecluj.ro

Deputatul PNL Sorin Moldovan – fost președinte al Tineretului Național Liberal (TNL) denunță nepăsarea gravă a Guvernului față de sportivii de performanță.

Într-un comunicat trimis miercuri PSnews.ro, parlamentarul de Cluj (membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaților) arată cum au sabotat reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), promovând în comisia amintită Ordonanța de Urgență (OUG) 38/2017, care – printre altele – limitează investițiile în domeniul sportului.

Iată precizările integrale ale lui Sorin Moldovan:

„Astăzi s-a supus dezbaterii în cadrul Camerei Deputaților, proiectul de lege  pentru adoptarea ordonanței de urgență a Guvernului nr. 38/2017 privind modificarea și completarea Legii Educației fizice și sportului nr. 69/2000. Prin acest proiect de lege se dorește să se deblocheze raporturile juridice dintre sportivii de performanță, structurile sportive și administrațiile publice locale. De precizat este faptul că în cadrul comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a fost creată o subcomisie care să se ocupe în mod special de acest proiect de lege.

Din păcate, reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului s-au poziționat împotriva intereselor sportivilor, dar și a sportului în general, prin modul în care au elaborat această Ordonanță, dar și prin amendamentele sustinute în cadrul Comisiei. De exemplu, limitarea autorităților locale care doresc să investească în sport prin introducerea unui prag de maxim 5% din bugetul  local pentru activitățile sportive, a fost modificat în Comisie și astfel să dăm posibilitatea autorităților locale să investească în infrastructură și activități sportive fără a fi blocați de un prag maximal.

Tot prin acesta Ordonanță, Guvernul le-a interzis celor încadrați ca personal militar, polițiști, personalul civil contractual, funcționari publici cu statut special din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, să cumuleze solda, respectiv salariul cu indemnizația stabilită prin contractul de indemnizație sportivă. Și acest aspect a fost corectat în Comisia parlamentară, având în vedere că majoritatea sportivilor noștri  care fac performanță și aduc țării noastre recunoașterea sportivă ar fi fost afectați de această măsură.

PNL a sustinut adoptarea acestui proiect de lege deoarece modificările aduse de către PNL în Parlament Ordonanței de Urgență a Guvernului vin în sprijinul sportivilor de performanță cât și a sportului în masă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *