Skip to content
Politică

Sorin Oprescu află astăzi dacă scapă de arest

În cursul zilei de marți, Tribunalul Bucureşti va judeca o nouă cerere formulată de primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, prin care se dorește înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar sau arestului la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, informează Digi24 Tv.

Amintim că Sorin Oprescu a mai făcut o solicitare asemănătoare, respinsă însă de magistrați pe 25 septembrie de tribunal şi definitiv de Curtea de Apel pe 6 octombrie.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supus unor investigaţii amănunţite. De asemenea, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.

Tot s-a plâns Ministerului Sănătăţii, în care solicita efectuarea de verificări în legătură cu tratamentul medical pe care îl primeşte în arestul Poliţiei Capitalei. În plângerea depusă de avocaţii săi, Sorin Oprescu îi cerea ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să verifice dacă îi este respectat dreptul la sănătate, deoarece în arestul Poliţiei Capitalei nu ar avea parte de un tratament medical corespunzător.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *