Skip to content
Politică

Sorin Oprescu își pregătește marea revenire: Vreau să-mi dezlipesc eticheta de corupt

Fostul edil al Capitalei și medicul Sorin Oprescu a povestit pentru jurnalistul Victor Ciutacu ce a trăit în timpul şi după ancheta DNA, cum a trecut peste perioada de detenţie, perioadă în care a fost şi bolnav, dar şi despre dezamăgirea de a fi trădat de prieteni.

Mandatul dumneavoastră s-a încheiat cum s-a încheiat, dar aţi declarat că nu vreţi să muriţi pînă nu demosntraţi că nu sunteţi corupt. „Absolut. Vreau să îmi dezlipesc aceasta etichetă, că nu am muncit degeaba, nu am fugit după funcţie”, a declarat Sorin Oprescu într-un interviu exclusiv pentru România TV.

„Este o frica generalizată, nu o fugă de răspundere, ci o frica de insusirea unor decizii. Asist la decizii care sunt aberante. Parca suntem sub un blestem, de fiecare data o luam de la inceput si multi au cedat nervos. Eu mi-am jurat in barba prima oara cand am candidat ca nu o sa ma auda bucurestenii ca ma plang ca nu pot face ca nu vor aia sau altii. Am terminat arena, am inceput pationoarul, sala de sport pana mi s-a intamplt si mie sa fiu anchetat”.

„Cu ce să te lupţi? Aşa e făcut sistemul ca să te îngenuncheze. Stat în picioare, aşteptat. Iau băncile de pe holuri. Ştai şi stai acolo ca să demonstrezi că eşti nevinovat. O să ajungă să se aresteze între ei procurorii”, spune Oprescu despre momentele dure din timpul anchetei.

Fostul edil şi-a adus aminte cu groază de momentele când a fost încătuşat, dar şi despre discuţiile cu procurorii. „Cătuşele sunt pentru a demonstra oamenilor că cineva are forţa să se întoarcă către toţi. Am cerut confruntări. Hai să ne confruntăm. Nu se poate. Eu m-am gândit mereu să fac bine. Bunicul mi-a spus că dacă pot să fac bine, să fac bine”, a mai spus Oprescu.

Sorin Oprescu, fostul director al Spitalului Universitar, a declarat, la România TV, după ce numele său a fost vehiculat în problema dezinfectanţilor din spitale, că nu l-a cunoscut pe patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, şi că nu are nicio legătură cu firma acestuia. Fostul edil a povestit că l-a cunoscut, în schimb, pe tatăl lui Condrea, care a înfiinţat o farmacie în interiorul Spitalului Universitar, care avea drept scop „vânzarea de medicamente şi pregătirea soluţiilor perfuzabile, nu detergenţii biocizi”.

Sorin Oprescu este urmărit penal pentru spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat de către DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *