Skip to content
Politică

Sorin Oprescu, la cuţite cu un primar de sector din cauza unui plan de urbanism zonal

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, este la cuţite cu un edil de sector privind un plan de urbanism zonal (PUZ).

Pe 12 iunie, Oprescu a cerut Tribunalului București să dispună anularea, ca nelegale, a hotărârilor Consiliului Local al Sectorului 2 prin care s-a aprobat și s-a prelungit Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 2, relatează cetateanul.net.

Potrivit unor surse din Consiliul General al Municipiului București (CGMB), Sorin Oprescu ar face aceste demersuri ca să nu fie aprobate anumite PUZ-uri din zona Pieței Obor şi nu numai, planuri de urbanism care se bazează pe modificarea prevederilor PUZ-ului sectorului 2.

Aceleași surse sunt de părere că demersul lui Oprescu ar putea avea un efect catastrofal asupra urbanismului Capitalei, în cazul în care ar fi aprobat, susţinând că există sute de PUZ-uri și Planuri Urbanistice de Detaliu (PUD-uri) care au fost aprobate având la bază planul de urbanism zonal al Sectorului 2. Şi acestea ar putea deveni nule.

Primăria Generală a inițiat diverse planuri de urbanism zonal chiar în baza PUZ-ului căruia îi cere acum anularea. Unul dintre acestea a fost promovat chiar de către Sorin Oprescu. În 2009, Sorin Oprescu a cerut lămuriri Inspectoratului de Stat în Construcții. Instituţia a confirmat legalitatea PUZ-ului lui Onțanu, arătând și modul în care acesta trebuie corelat cu alte prevederi legale.

În ultimele săptămâni, Primăria Generală a Capitalei a fost zguduită de scandaluri de corupție, după arestarea lui Solomon „Moni” Wigler, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, și a unui funcționar de la Serviciul de urbanism, ambii prinși în flagrant luând mită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *