Skip to content
Politică

Sorin Oprescu, noi audieri în dosarul de luare de mită

Caţavencii
" "

Fostul primar Sorin Oprescu este așteptat, în cursul zilei de miercuri în fața magistraților pentru a da noi explicații în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Mai mult, Sorin Oprescu declara la primul termen, care a avut loc pe 8 iunie, că nu va recunoaște niciodată faptele pentru care a fost trimis în judecată de DNA, susținând că aceste acuzații nu sunt adevărate.

" "
" "

„Eu nu o să recunosc niciodată acuzațiile acestea, pentru că nu sunt adevărate. Poziția asta am avut-o încă de la început, în toate instanțele la care m-am prezentat. Înțeleg să mă lupt pentru adevăr. O să dau declarație în proces și vă rog să vă aduceți aminte că o confruntare a fost refuzată la DNA de ceilalți inculpați”, a spus Oprescu, la Tribunalul București, potrivit Realitatea.net

În iulie acest an, judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul București a decis ca audierea denunțătorilor fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu să fie secretizată. Decizia a fost luată la cererea avocatului care îl apără pe Sorin Oprescu, acesta susținând că relatările jurnaliștilor din sala de judecată obstrucționează actul de justiție.

Judecătoarea a fost de acord, astfel încât ședințele de judecată nu vor mai fi publice, atunci când vor fi efectuate audieri. Decizia instanței vine după ce principalul denunțător al lui Oprescu, Bogdan Popa, fost șef al Administrației Cimitirelor și al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, a declarat în sala de judecată, că a primit de la patronii unor firme 400.000 de euro pentru a le oferi contracte publice.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *