Skip to content
Politică

Sorin Ovidiu Vântu, noi mărturisiri șocante

Recent eliberat din închisoare, Sorin Ovidiu Vântu a făcut noi dezvăluiri uimitoare într-un interviu acordat „Adevărul“. După ce zilele trecute a vorbit despre subteranele politicii româneștii și despre încrengăturile dintre politicienii ce au condus sau conduc încă România, omul de afaceri a făcut și alte mărturisiri despre lumea afacerilor și și-a exprimat preferințele sale politice.

Întrebat despre oamenii de afaceri care au ajuns la închisoare, Vântu a dat un răspuns șocant, susținând că, în România, nimeni nu și-a făcut averea cinstit.

„Nimeni nu şi-a făcut averea cinstit. E o realitate, din nefericire pentru România. Păi, dumneata crezi că e posibil să-ţi faci o avere de 100 de milioane de euro în câţiva ani, pornind de la nimic? Dacă te cheamă Bill Gates sau descoperi serul cancerului – da, dar altfel nu faci”, a spus omul de afaceri.

Pe de altă parte, acesta a negat posibilitatea ca acest așa-zis „capitalism de cumetrie” să se sfârșească și a recunoscut că a comis ilegalități, dar DNA-ul nu îl sperie.

„Da, evident (că am făcut ilegalități, n red.). Cum să nu fac? Capacitatea mea creatoare este infinită. (…) De ce să-mi fie frică (de DNA, n. red.)? Treaba mea este să-mi fac banii şi treaba lor este să mă prindă, fiecare cu problema lui. Dragul meu prieten, îmi pare rău pentru voi, sunt un caz pierdut pentru societate”, a mărturisit controversatul om de afaceri.

Magnatul și-a exprimat și câteva opinii politice,  vorbind despre adversitatea sa față de Traian Băsescu și explicând decizia sa de a-l susține pe Victor Ponta în alegeri.

„Dragul meu, detest clasa politică în totalitatea ei, la asta mă refer. Am spus că votez cu Ponta în ciuda tuturor tarelor pe care le are, în ideea că ar putea sprijini refacerea PNL-ului prin Tăriceanu. Pentru că rahatul ăsta – noul PNL – e o glumă. (…) Cât despre Băsescu, am considerat că pentru mine, ca cetăţean, domnul Băsescu îmi face rău. De aceea, cu tot ce am avut, am intrat într-o bătălie împotriva lui Băsescu. M-a învins. Punct. A fost ceea ce am crezut eu că pot da înapoi naţiei române. Am conştientizat că este rău şi am încercat să schimb”, este de părere Vântu.

Citește și: Sorin Ovidiu Vântu șochează din nou: „Dacă statul român m-ar fi prins cu tot ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă“. Detalii despre războiul purtat de DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *