Skip to content
Politică

Sorin Roșca Stănescu anunță o ”lovitura mortală” a lui Băsescu pentru Ponta. Când ar putea fi lansat atacul

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu lansează din spatele gratiilor o ipoteză explozivă privind finalul acestei campanii electorale pentru alegerea noului șef al statului.

Fostul senator al PNL pricează, prin intermediul unui editorial, făcând o sinteză a acțiunilor recente ale actualului șef de stat, că ”Băsescu, ca un crocodil, așteaptă momentul optim pentru a ataca”. 

”Nu sunt, desigur, singura persoana care se intreaba cand anume va lovi, din nou, Traian Basescu. Si, mai ales, in ce fel? Pentru ca nu exista nici cel mai mic dubiu ca o va face. Si tinta este cunoscuta. Victor Ponta.

Sa facem recurs la istoria recenta. Sa ne amintim ca, la ultima dezbatere, inantea celui de-al doilea tur de scrutin, organizata cu contracandidatul sau, Mircea Geoana, Traian Basescu a pregatit, cu sprijinul serviciilor si a unei televiziuni obediente, o capcana. Capcana numita Sorin Ovidiu Vantu.

In care, desi prevenit, Mircea Geoana a cazut in mod spectaculor. Si a fost depunctat. Probabil, in acele momente, Traian Basescu a mai castigat niste voturi, pe care le-a adaugat celor furate din tara si din diaspora. Si si-a eliminat adversarul. Mai tarziu, tot in acea campanie, el primise o lovitura de maciuca. Infinit mai dura decat cea pe care i-o administrase lui Geoana.

Si devastatoare, daca ne gandim la imaginea unui candidat prezidential. Fusese difuzat filmul in care o lume intreaga a vazut altceva decat pixelul. Si anume ca, Traian Basescu i-a tras un dos de palma unui copil. Dar efectul Vantu a fost mai puternic decat dosul de palma. Dintr-un motiv foarte simplu. Adversarii sai s-au grabit.

Imaginile cu copilul lovit, care dezvaluie adevaratul chip al unui prezidentiabil, au curs prea mult timp pe ecranele televizoarelor. Iar slugile lui Traian Basescu au avut ragazul necesar sa contraatace si sa ingroape efectele acelei dezvaluiri. Am insistat asupra acestui moment pentru ca, recent, Traian Basescu a scos o panglica pe gura. S-a scapat. A repetat, cu subiect si predicat, ca adversarii sai facusera o greseala. Atacasera prea repede. Momentul nu fusese bine ales.

Nu pot decat sa trag concluzia ca Traian Basescu se comporta fix ca un crocodil care pandeste momentul optim pentru a ataca. Pentru ultimul atac. Si il pandeste conform propriei sale logici. Asteapta momentul optim”, explică SRS.

Cu privire la momentul în care Traian Băsescu va alege să ”îi administreze lovitura mortală” lui Victor Ponta, fostul senator precizează că se va întâmpla ”cu doua-trei zile inaintea scrutinului. Miercuri, joi sau vineri.” De asemenea, jurnalistul afirmă că Băsescu așteaptă să vadă când va avea loc dezbaterea dintre cei doi prezidențiabili pentru a-și pregăti atacul.

”Daca vrea sa-i administreze o lovitura mortala lui Victor Ponta, nu o poate face decat la mijlocul acestei saptamani. Nici mai devreme si nici mai tarziu. O asemenea lovitura nu poate viza altceva decat crearea unei puternice emotii negative. Care va sa zica, daca exista asa ceva, o dezvaluire devastoare in ceea ce-l priveste pe candidatul socialistilor. Asta asteapta si asta pregateste Traian Basescu. Va reusi?

Azi, maine vom afla daca si cand si unde va avea loc marea dezbatere. Dupa care, sub o forma sau alta, crocodilul, care deocamdata sta in namol si analizeaza miscarea umbrelor, cu ochii injectati de sange, se va zvarcoli pentru ultima data. Si vom vedea ce va iesi din asta”, conchide Sorin Roșca Stănescu.

7 comentarii la “Sorin Roșca Stănescu anunță o ”lovitura mortală” a lui Băsescu pentru Ponta. Când ar putea fi lansat atacul

  1. Cum distinsul domn PRESEDINTE–este o persoana foarte bine informata–poate ne spune , ce inseamna—REPUBLICA BANAT—-ardelenii —ungurenii–si despre toti cei ce intretin , aceasta–ISTERIE ORGANIZATA .

  2. Sorine ,rămâi ce-ai fost mereu-o canalie.Ai fost cu băse tot timpul ca și prietenul tău L.Orban .Acum stai acolo unde ești și lasă-i pe români în pace!Ți-ai sacrificat și fiul pentru interesele tale meschine…Crezi că te face mai credibil detenția?Amenințările voastre sunt ridicole deoarece neamțul pe care pariați este un rebut nemțesc fabricat în România,un kitch…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *