Skip to content
Politică

Sorin Roșca Stănescu dezvăluie strategia prin care Ponta poate fi dus sub 40% în sondaje

Din spatele gratiilor, Sorin Roșca Stănescu, unul dintre cei mai vehemenți contestari ai lui Victor Ponta, explică motivele pentru care prezidențiabilul PSD rămâne constant în sondajele de opinie, fiind cotat cu 40%, chiar și după atacurile dure lansate de Traian Băsescu. În același timp, fostul senator al PNL explică cum actualul premier ar putea fi adus la un scor de sub 40% în sondajele de opinie, explicând că acțiunile DNA și potențialii ași ai lui Traian Băsescu ar fi factorii determinanți pentru înfrângerea lui Ponta,

”Victor Ponta continua sa ramana intepenit la 41%. Conform ultimului sondaj. Nu se misca nici in sus, nici in jos. Ceea ce inseamna ca nu a contat, pana in prezent, nici efortul pe care il face de a castiga, de partea sa, diferite segmente electorale, inclusiv din diaspora, dar nici loviturile pe care i le aplica Traian Basescu, care se comporta ca cel mai important opozant al liderului PSD”, precizează fostul senator al PNL.

Se poate schimba aceasta situatie?, se întreabă Sorin Roșca Stănescu

”Traian Basescu isi imagineaza ca da. Una din strategiile sale este concretizata in istoria rocamboleasca a ofiterului acoperit. Pana in acest moment, dezvaluirile presedintelui demis de popor, dar batut in cuie la Cotroceni, nu au dat niciun rezultat.

Istoria lui 000 nu a avut vreun efect asupra intentiei de vot. E adevarat, presupun ca, Traian Basescu va mai scoate din plic, pe aceasta tema, cateva scenarii. Teoretic, acestea ar putea avea repercursiuni asupra votantilor lui Ponta. Dar nu este sigur. Tocmai din acest motiv, asistam si la un atac, fara precedent, cu tenta clar electorala, al acelei parti din DNA, fidela presedintelui, impotriva liderilor politici, cei mai multi din PSD.

Intentia este de a induce in opinia publica, pe de o parte, convingerea ca Victor Ponta patroneaza un partid corupt, care va escalada operatiunea de secatuire a avutiei publice si, pe de alta parte, obiectivul consta in prezentarea sa, respectiv a lui Traian Basescu si ai aliatilor acestuia, ca o alternativa”, afirmă SRS.

Ce îl poate înfrânge pe Victor Ponta, în opinia lui Sorin Roșca Stănescu

Numitorul comun se numeste emotia. Clasat pe primul loc, de multa vreme, in optiunile electoratului si la o distanta relativ mare de contracandidatii sai, Victor Ponta nu poate fi coborat in optiunile populatie decat ca o consecinta a unei puternice emotii colective.

O emotie consistenta ar putea fi generata, daca si numai daca, Traian Basescu ar dispune de niste asi in maneca, legati de dubla calitate a lui Victor Ponta, si doar in masura in care acesti asi ar fi nimicitori sau daca teribilul asalt DNA, impotriva liderilor PSD, ar atinge, in termen scurt, o masa critica. O masa critica de natura sa declanseze emotia colectiva.

Numai si numai pe acest fond, Victor Ponta poate fi adus la un punctaj plasat sub 40%, undeva la nivelul coeficientului de convingere al romanilor ca duc o viata mai buna decat in guvernarea anterioara”, punctează fostul senator al PNL.

12 comentarii la “Sorin Roșca Stănescu dezvăluie strategia prin care Ponta poate fi dus sub 40% în sondaje

  1. Eu cred ca in tara asta bunul simt chiar a murit. Nici nu ma intereseaza ce scrie asta, nici nu am citit si nici nu vreau sa citesc ! Este pana una alta un puscarias si atat ! M-am saturat sa citesc ce scrie din parnaie orice condamnat penal. Indiferent ca-l cheama Nastase, Rosca Stanescu, Fenechiu, Voiculescu sau Becali. Nu au onoarea, macar cat stau acolo, sa nu-si mai dea ei cu parerea. Asta cat era liber nu vorbea atata, plimba coroane prin Parlament. Acum l-a gasit limbarita. Si toti astia se vor vectori de opinie. Rusinos !

    1. SRS Chiar ne iei pe toti de tugulani ? Ba smecherii sta la puscarie si fraieri afara.. taiete si sari in gratii. sa iesi dupa ce devii Sofia Loren.

  2. Srs propune nici mai mult nici mai putin decit compromiterea cu orice pret a unui candidat indiferent de valoarea celorlalti .Dupa mintea lui de securist nu conteaza ce vrea electoratul ,programele ,calitatile individuale ci compromiterea ,minciuna ,delatiunea .bravos d=le puscarias ,cred ca esti un nemaipomenit formator de opinie printre noii tai colegi.Astfel de jurnalisti am avut .

  3. va dau eu o idee de intrebare pentru ponta care sa starneasca puternica emotie colectiva de care zice in articol: ii aveti pe constiinta pe Aurelia Ion si Adrian Iovan, protagonistii accidentului aviatic, pentru incompetenta cu care ati tratat cazul?

  4. Orice atac al lui Basescu asupra lui Ponta nu face decat sa-i creasca sansele acestuia..Oricum observ ca SRS spera ca vechiul lui inamic sa -l ajute pe d-nul Johannis :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *