Skip to content
Politică

Sorin Roșca Stănescu: şefei DNA i-a intrat frica în oase

cotidianul.ro

Sorin Roșca Stănescu, în cea mai recentă postare pe blogul personal, numită Lui Kovesi îi este frică de Iohannis, analizează declarațiile șefei DNA, apărute duminică.

Gazetarul opinează că alegerea de a acorda un interviu, nu este decât modul Laurei Codruța Kovesi de a renenga public o opinie.

Laura Codruţa Kovesi s-a trădat. Modul în care a răspuns întrebărilor puse de reporterul unui site prietenos şi însăşi iniţiativa de a acorda un asemenea interviu demonstrează faptul că şefei DNA i-a intrat frica în oase. Presupun că a citit în aceeaşi cheie ca şi mine spusele lui Klaus Iohannis în ceea ce o priveşte. În consecinţă, a simţit nevoia să abjure. Şi asta a şi făcut.„, menționa SRS.

De asemenea, Stănescu încearcă să explice de ce Președintele Klaus Iohannis nu primește nici o solicitare din partea Ministerului Justiției, în vederea demiterii șefei DNA. În plus, jurnalistul apelează și la exemple, precum cazul demiterii lui Florian Coldea.

Am mai afirmat de câteva ori, încercând să descifrez în mod logic mesajele preşedintelui Klaus Iohannis, că acesta este decis să o demită fără să clipească pe şefa DNA în momentul în care, în mod constituţional, primeşte o asemena solicitare din partea Ministrului Justiţiei. Solicitare care întârzie. Încă. Este acum momentul să aduc o explicaţie suplimentară. Când este vorba de instituţii sensibile, care atrag asupra lor un interes maxim, atât din partea factorului intern cât şi din partea factorului extern, îndepărtarea şefilor se face cu mult mai multă grijă decât în alte situaţii.

Să ne amintim. Florian Coldea nu a fost demis pentru toate nenorocirile pe care le-a făcut în această ţară. Ci pentru un motiv aparent insignifiant. Şi anume că şi-a petrecut un scurt concediu pe banii unui om de afaceri. Nu a fost luată în calcul nici măcar fapta gravă de a-şi falsifica deconturi şi de a le prezenta contabilităţii instituţiei. Şi nici îndepăratrea sa nu a fost definitivă. De vreme ce Coldea continuă să primească bani de la SRI, predând cursuri de etică la Academia de Informaţii. A fost aşadar menajată imaginea instituţiei şi, tocmai din acest motiv, a fost menajată şi imaginea unui om.„, a explicat Sorin Roșca Stănescu.

Citiți mai mult AICI

2 comentarii la “Sorin Roșca Stănescu: şefei DNA i-a intrat frica în oase

  1. domnule rosca stanescu dupa ce ai facut puscarie si deci esti un infractor mai ai tupeul sa faci comentarii despre sefa dna ?esti mizerabil amice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *