Skip to content
Politică

Sorina Matei fulgeră și tună: atac devastator la adresa lui Tudorel Toader

evz.ro

Jurnalista Sorina Matei susține că propunerea făcută de Tudorel Toader privind numirea Adinei Florea la șefia Direcției Naționale Anticorupție încalcă un act normativ inițiat chiar de ministru, și anume OUG 92.

„PSD și ALDE sunt într-o asemenea disperare încât nu mai știu ce să inventeze. Tudorel anunță că reia propunerile pentru Parchete pentru Iohannis deși nu poate. Decizia 358 în cazul Kovesi îl obligă să reia toată procedura, pentru că precedenta a încetat. Adică alt concurs anunțat, candidați, interviuri, condițiile impuse de el, nominalizare etc.”, a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.

Așadar, în aceeași postare, Sorina Matei a subliniat că ministrul Justiției își încalcă întocmai propria procedură, închizând postarea cu hashtag-ul #TudorelȘmecherelAburelMiaunel.

„În plus propunerea de numire a Adinei Florea și a celorlalți a încălcat chiar ordonanța 92 dată tot de Tudorel. Pentru că e foarte smart. Tudorel și-a introdus condiționalități și o procedură pe care nu le-a respectat. Așa că Tudorel și-a încălcat propria ordonanță de urgență pe care a dat-o și pe tema numirilor și procedurii ce trebuia s-o urmeze. Audierea candidaților nu a fost publică, transmisă în direct, în vederea asigurării transparenței, deși chiar el s-a obligat la așa ceva. Și-a încălcat propria procedură”, a conchis Sorina Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *