Skip to content
Politică

Sorina Matei iese la contraatac! Ce „palmă” îi dă lui Ponta

Într-o postare recentă pe pagina sa oficială de Facebook, jurnalista Sorina Matei îi cere primului ministru Victor Ponta să prezinte concluziile complete ale raportului de expertiză fiscală și contabilă în dosarul Turceni-Rovinari, și nu doar opinia separată a expertului lui Șova.

„Ponta a postat părerile expertului lui Șova, nu concluziile raportului de expertiză!

" "

Victor Ponta NU a postat concluziile raportului de expertiză, ci a postat, așa cum se vede, pagina 10. Adică A POSTAT OPINIILE EXPERTULUI PARTE AL LUI DAN ȘOVA, care nici aceste concluzii nu sunt complete.
Așadar, ce se vede ESTE DOAR O MICĂ PARTE DIN CE A SCRIS EXPERTUL LUI ȘOVA.

Dacă VVP vrea să prezinte adevărul și adevăratele concluzii ale raportului de expertiză, să posteze concluziile raportului de expertiză începând cu fila 28. Inclusiv!”, a scris Sorina Matei, atașând și documentul respectiv, preluat de pe pagina de Facebook a premierului.

Iată și documentul cu pricina:

Facebook Ponta
Facebook Ponta

Solicitarea Sorinei Matei este un contraatac la o postare a premierului făcut pe aceeași rețea de socializare, miercuri, după ce a ieșit de la DNA. Astfel, postare lui Ponta este doar un extras din raportul de 29 de pagini. Redăm mai jos postarea lui Victor Ponta, la care face trimitere jurnalista:

„Regret faptul că bătălia politică și de media se duce cu arme necinstite – din expertiza făcută în dosarul meu se arată că SCA „Șova și Asociații” și-a dedus cheltuieli în baza contractului cu mine de 51.321 RON. Și se arată de asemenea că au fost plătite taxe și impozite de către „Cabinet Avocat Ponta Victor” în suma de 53.000 lei!

Deci prezentarea doar a primei sume este o manipulare a opiniei publice, ignorând voit plata celor 53.000 lei! Adunând cele două sume nu rezultă prejudiciu față de statul roman, care a încasat în plus 2.000 RON!

Atașez copia după această constatare și cred că nu mai este nimic de comentat! Și sechestrul a fost pus în data de 13 iulie, nu azi (cum în mod eronat a apărut în presă)!”

Amintim faptul că premierul Victor Ponta a venit miercuri dimineață la sediul DNA. Premierul a ajuns la Directia Nationala Anticoruptie in jurul orei 10.50 pentru a lua la cunostinta rezultatul expertizei in dosarul contractelor cu societatea de avocatura a lui Dan Sova, castigator al unor contracte cu Combinatul energetic Turceni. Premierul a fost intampinat de mai multi protestatari care ii cereau demisia.

DNA a dat replica pentru postarea respectivă a lui Victor Ponta. Premierul a prezentat concluzia specialistului angajat de Dan Sova. Potrivit DNA, acele pasaje reprezintă opinia separată a unui expert contabil dintre cei care au făcut expertiza:

„Fragmentul postat pe Facebook de inculpatul Ponta Victor Viorel este în realitate un extras din conţinutul opiniei separate a unuia dintre experţii inculpaţilor, respectiv expertul desemnat de inculpatul Șova Dan-Coman şi nu reprezintă nicidecum rezultatul raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză.

Raportul respectiv a fost întocmit de un expert independent, desemnat de organul judiciar, în conformitate cu art. 172 şi următoarele CPP.

Expertul judiciar independent desemnat în cauză a stabilit că valoarea prejudiciului produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei, aşa cum se arată în comunicatul nr 1384/VIII/3 din data de 19 august 2015, postat la www.pna.ro. Menţionăm că raportul integral de expertiză fiscală și contabilă conţine 29 de file şi 8 anexe”, a precizat DNA într-un comunicat, potrivit Agerpres.

1 comentariu la “Sorina Matei iese la contraatac! Ce „palmă” îi dă lui Ponta

  1. De ce acoperitii descoperiti mai sunt lasati in spatiul public? Inteleg ca ei nu au rusine, dar nu exista metode de a-i reduce la tacere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *