Skip to content
Politică

Sorina Matei îl DESFIINȚEAZĂ pe Tudorel Toader: Până acum nu i-a ieşit nimic! A intrat în criză de timp!

tvmagia.ro

Jurnalista Sorina Matei a publicat joi, 27 decembrie, pe rețeaua socială Facebook o analiză dură asupra activității ministrului Justiției. Concret, omul de televiziune l-a desființat pe Tudorel Toader despre care spune că se chinuie să demonstreze cât se poate de repede că poate să facă și el ceva din postura în care se află, deși până acum nu i-a ieșit nimic.

Astfel, Sorina Matei a trecut în revistă 6 episoade care relevă că Tudorel Toader nu a reușit de fapt să facă nimic ca ministru al Justiției. Vă prezentăm analiza integrală a jurnalistei:

„Tudorel pare că a intrat în criză de timp, coaliţia de disperare a pus pe MJ bocancul la sfârşit de an, şi trebuie să arate/demonstreze şi Todurel că se mişcă, că face şi el ceva, că reuşeşte şi el ceva. Nu contează ce şi cu ce izbândă. Altfel, până acum nu i-a ieşit nimic. Şi nici nu pare că-i va ieşi ceva în continuare.

1. În august, să ne amintim, Tudorel a promis că dă “în scurt timp, după terminarea concediilor” Ordonanţă de Urgenţă de revizuire a sentinţelor date pe protocoale. Un fel de râsul curcilor. Cum condamnări pe bază de protocoale nu există, ci doar pe bază de CP, Tudorel n-a făcut şi n-a dat nimic. Că n-avea pe ce să dea.

2. În decembrie a zis că dă Ordonanţă, o altă Ordonanţă, pe Coduri, pe acelaşi motiv pentru care a introdus Codurile în Parlament, fără să existe vreo urgenţă, codurile fiind în procedură parlamentară şi de verificare a constituţionalităţii. Cum Codul Penal nu-l are, şi potrivit lui Iordache, se viza de fapt dezincriminarea abuzului în serviciu pentru condamnatul pentru instigare la abuz în serviciu Dragnea, n-a dat nici ordonanţa asta. Că n-are pe ce să o dea.

3. A mai ridicat conflict pe completurile de 5 de la Curte. Deşi completurile au fost ilegale, nici aici Tudorel n-a avut succesul pe care şi-l dorea de fapt. Nulitatea absolută a intervenit doar pentru cauzele pendinte şi pentru situaţiile viitoare. So, Dragnea n-a scăpat nici aici de cealaltă sentinţă: sentinţa pe referendum. Ghinion din nou.
În plus, în 5 ani, este responsabilitatea lui Stanciu, Tarcea, colegiilor ÎCCJ, tuturor conducerilor CSM din perioada 2014-2018, a Inspecţiei Judiciare timp de 5 ani, a “câmpului tactic” prieten cu Tudorel pe Facebook, şi a vreo 5 miniştri ai Justiţiei (Cazanciuc, Prună, Iodache, Birchall, Tudorel- în ultimii 2 ani), cum de nu şi-au dat totuşi seama că dintr-un bol se extrag doar 4 bileţe în loc de 5, aşa cum scrie în lege. Aşadar, oricât ar urla Tudorel, în povestea asta sunt băgaţi toţi.

4. În octombrie, acelaşi Tudorel a anunţat revocarea lui Lazăr, dar n-a mers mai departe cu revocarea că s-a dus Lazăr în Justiţie. După ce a amânat revocarea pe motiv că aşteaptă să se termine speţa în Justiţie, acum, pe acelaşi motiv, că durează speţa în Justiţie, trimite revocarea. Speţa în Justiţie continuând, indiferent că-i place lui Toader sau nu.

5. Ce-a mai făcut Tudorel? S-a umflat luni bune în pene, de nu mai încăpea în propria piele, că a dat-o el jos pe Kovesi. În fapt, fără decizia Curţii, executorie, Tudorel neputând să facă în realitate nimic, Curtea fiind cea care a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională pe revocare care a dus la debarcare şi nu Tudorel. Iar după ce a trăit şmechereşte din decizia Curtii câteva luni, a făcut Tudorel cel viteaz propunerile pentru conducerea DNA şi pentru alte funcţii de conducere în pachete. După ce a făcut selecţii peste selecţii soldate cu eşec, nici la propuneri n-a avut succes. Tudorel n-a putut numi pe nimeni unde spera, conducerea DNA fiind cea care-i interesează foarte tare. Propunerile au fost respinse pe motiv de nelegalitate. Şi ce face acum? Cu încălcarea flagrantă a deciziei CCR 358, care spune că preşedintele poate refuza pe nelegalitate, că procedura s-a încheiat şi trebuie reluată de la zero, şi cu încălcarea propriei OUG 92 care prevede clar procedura, procedură pe care tot Tudorel a scris-o şi a şi încălcat-o, Tudorel mai trimite odată propunerile. Să nu zică cineva că n-a făcut şi el nimic.

6. Şi ca un neverending story, la fel ca revizuirile promise dar care nu au trecut de CCR sau prin OUG, nici ordonanţa pe graţiere şi amnistie n-a scos-o la lumină în ciuda speranţelor că-i va ajuta CCR. În schimb, pe graţiere şi amnistie, Tudorel şi-a modificat refrenul aproape în fiecare zi. De la “să nu vă imaginaţi că un astfel de act de clemenţă şi-l doresc doar unii” până la “nu stă totul în graţiere şi amnistie, viaţa are multe dimensiuni”.Toate demersurile pe amnistie şi graţiere au fost până acum sortite eşecului. Cei care se vor cu disperare eliberaţi de răspunderi penale, revizuiţii şi graţiaţii sunt în continuare în spume. Tudorel n-a reuşit să le livreze nimic cu folos. Acum, ca să-şi scape cumva pielea la un final de an în care n-a reuşit singur nimic, iar se face Tudorel că face şi el ceva. Sortit eşecului, evident.

Ştiţi, era o poezie: „Un pitic atât de mic
Făcea baie într-un ibric.
De săpun s-a-mpiedicat
Şi piticul s-a-necat”, a scris Sorina Matei pe rețeaua socială Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *